Το FarmVille κλείνει μια για πάντα

Τέλος στην ψηφιακή αγροτιά
28 Σεπτεμβρίου 2020 19:46
Το FarmVille κλείνει μια για πάντα

To 2020 σίγουρα ήταν ένα γεμάτο έτος για το ανθρώπινο είδος και με την εκπνοή του, στις 31 Δεκεμβρίου, θα αποχαιρετήσουμε και το Adobe Flash. Αυτό σημαίνει πως δεκάδες διαδικτυακά παιχνίδια παλιότερης γενιάς θα σταματήσουν να λειτουργούν. Όπως έχετε καταλάβει και από τον τίτλο, ναι, στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνεται και το FarmVille.

Το παιχνίδι έκανε αρχικά το ντεμπούτο του το 2009 και ίσως ήταν το πρώτο μεγάλο social gaming φαινόμενο, προσελκύοντας εκατομμύρια παίκτες ανά τον κόσμο να στήσουν τη δική τους ψηφιακή φάρμα. Το FarmVille θα μπορούσε να πει κανείς πως πέτυχε το Facebook στα «εφηβικά του χρόνια», γεμίζοντας τα feeds αμέτρητων χρηστών που μάθαιναν ακόμη πως δουλεύει η πλατφόρμα, με αιτήματα για σπόρους και νερό.

Πλέον η ψηφιακή αγροτιά του Facebook θα σταματήσει να δέχεται in-game συναλλαγές στις 17 Νοεμβρίου, προειδοποιώντας όλους τους παίκτες πως οι αγορές τους θα λήξουν και το παιχνίδι θα είναι μη-προσβάσιμο το 2021. Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση της Zynga πατώντας εδώ.