Σάλος με την EA – Διαφήμιση σε περιοδικό για παιδιά προωθεί τα microtransactions του FIFA

Ανήθικη χαρακτηρίζουν οι fans την κίνηση
28 Σεπτεμβρίου 2020 11:10
Σάλος με την EA – Διαφήμιση σε περιοδικό για παιδιά προωθεί τα microtransactions του FIFA

Αρνητικά σχόλια συγκέντρωσε για ακόμα μια φορά η EA, εξαιτίας διαφήμισης για το FIFA 21 σε περιοδικό για παιδιά που προωθεί τα microtransactions μέσω του Ultimate Team. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές game mode του ποδοσφαιρικού τίτλου, το οποίο φέρνει τόνους εσόδων στα ταμεία της εταιρίας, πουλώντας FIFA points. Όπως είναι γνωστό, τα FIFA points χρησιμοποιούνται για την αγορά των FUT packs, τα οποία περιέχουν τυχαίους ψηφιακούς ποδοσφαιριστές, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα από διαμαρτυρίες κι έχει πολλάκις συνδεθεί με τον τζόγο.

Η διαφήμιση, η οποία ήταν και το Μήλο της Έριδος για τη νέα αψιμαχία, παρουσιάστηκε στο Αγγλικό «Toy Shop Smyths Magazine» και ουσιαστικά προωθούσε τα FIFA points στα παιδιά. Αυτό προκάλεσε ενόχληση, με αρκετούς να χαρακτηρίζουν την κίνηση της EA ανήθικη, απειλώντας συγχρόνως με μποϊκοτάρισμα.  

Το θέμα πήρε διαστάσεις στο Reddit, όπου και ειπώθηκαν τα εξής:

Είναι εξαιρετικά λανθασμένη κίνηση. Δεν είναι λάθος μόνο το γεγονός ότι υπάρχει σε ένα περιοδικό για παιδιά, αλλά και για τον τρόπο που προωθούν το παιχνίδι, ενθαρρύνοντάς τα να αγοράζουν πόντους και πακέτα. Η ομαλοποίηση για τέτοιου είδους αγορές σε παιδιά είναι το λιγότερο ανήθικη. Για τους γονείς, είναι χτύπημα κάτω από τη μέση.

Πως κρίνετε την κίνηση της ΕΑ; Πείτε μας στα σχόλια.