Κατηγορίες περί τοξικής συμπεριφοράς για τον Michel Ancel των Rayman και Beyond Good & Evil 2

Έξαλλος ο δημιουργός με τους δημοσιογράφους
27 Σεπτεμβρίου 2020 14:02
Κατηγορίες περί τοξικής συμπεριφοράς για τον Michel Ancel των Rayman και Beyond Good & Evil 2

Την περασμένη εβδομάδα η Ubisoft ανακοίνωσε πως ο δημιουργός των Beyond Good & Evil 2 και Rayman, Michel Ancel, αφήνει μετά από 30 χρόνια την εταιρία και το gaming για να εργαστεί σε καταφύγιο προστασίας της άγριας φύσης. Ωστόσο, ένα νέο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Libération που μετέφρασε το Kotaku, αναφέρει πως ο πραγματικός λόγος που έφυγε, είχε να κάνει με τις έρευνες που διεξάγονται λόγω της τοξικής του συμπεριφοράς απέναντι στην ομάδα του. Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, η συμπεριφορά του ήταν και η αιτία που η ανάπτυξη του Beyond Good & Evil 2 έχει περάσει και συνεχίζει να περνά από '40 κύματα'.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν κλαίγοντας να πάρουν αναρρωτική άδεια, εξαιτίας της ασφυκτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο στούντιο, οδηγώντας τους σε εξάντληση και κατάθλιψη.

Ο Ancel εκεί που σε παίνευε λέγοντας σου ότι είσαι διάνυα και οι ιδέες σου τρομερές, την ίδια στιγμή σε πέταγε από το project, λέγοντάς σου πως είσαι ανίκανος και οι ιδέες σου άχρηστες, κάνοντας μετά να σου μιλήσει ένα μήνα. Οι εντάσεις ήταν τόσο άσχημες, που οι ίδιοι οι διευθυντές κλήθηκαν να ενεργήσουν ως ενδιάμεσοι μεταξύ του Ancel και της ομάδας, για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Ο Ancel μαθαίνοντας για το άρθρο της Libération έγινε έξαλλος και με έντονο λόγο χαρακτήρισε το άρθρο στο Instagram του ως «fake news»

Πρόκειται για μερικά άτομα γεμάτα οργή και ζήλεια, τα οποία υποτίθεται ότι μιλούν για εκατοντάδες. Μάλιστα τα δημοσίευσαν σχετικά γρήγορα για να τα συνδυάσουν με τις πρόσφατες κατηγορίες στην Ubisoft περί σεξουαλικής επίθεσης. Είμαστε σοβαροί; Αυτό περιμένουμε από μια εθνική εφημερίδα; Θα πολεμήσω για την αλήθεια, γιατί αυτές οι κατηγορίες είναι πραγματικά ντροπιαστικές. Δούλεψα πολύ σκληρά σε κάθε μου project και πάντα σεβόμουν την ομάδα μου. Πάντα είχα ένα όραμα. Αυτό ακριβώς έφερνα στο τραπέζι και πάνω σε αυτό οι παραγωγοί και οι managers αποφάσιζαν τι, πότε και πως θα γίνει. Υπάρχουν ισχυρότεροι άνθρωποι στην δημιουργία τέτοιων μεγαλεπήβολων project. Γιατί δε ρώτησε ποτέ κανείς γι’ αυτούς;

Επίσης, διέψευσε τις κατηγορίες που τον ήθελαν να αλλάζει διαρκώς γνώμη κατά την ανάπτυξη του Beyond Good & Evil 2, λέγοντας:

Ξόδεψα χρόνια να εξηγώ γιατί η πόλη, οι χαρακτήρες και κάποιοι απ’ τους πλανήτες του παιχνιδιού δεν έπρεπε να επανασχεδιαστούν απ’ το μηδέν. Παρ' όλ' αυτά, κάποια άτομα της ομάδας τα άλλαξαν παρά τις συμβουλές μου. Η απάντηση που έπαιρνα ήταν ότι οι managers είναι εδώ για τα λύσουν όλα. Το άρθρο της Libération περιέχει ψευδείς πληροφορίες από μερικά άτομα που ο μόνος τους στόχος είναι να καταστρέψουν εμένα και αυτά τα project. Έχω προσφέρει στον εν λόγω δημοσιογράφο την ευκαιρία να αφιερώσει το σωστό χρόνο για να εξετάσει όλα τα λάθη του. Ας δούμε λοιπόν τι θα κάνει.

 Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.