Το Rocket League κυκλοφορεί πλέον δωρεάν και έσπασε αμέσως ρεκόρ

Με ένα εκατομμύριο ταυτόχρονους παίκτες
25 Σεπτεμβρίου 2020 13:20
Το Rocket League κυκλοφορεί πλέον δωρεάν και έσπασε αμέσως ρεκόρ

Πριν μερικές ώρες το Rocket League μετατράπηκε σε free-to-play τίτλο, με την άφιξη μιας μεγάλης ενημέρωσης που συγχρόνως πρόσθεσε στο παιχνίδι το πρώτο του Rocket Pass. Πλέον το ιδιαίτερο 'ποδοσφαιράκι' της Psyonix υιοθετεί το Battle Pass μοντέλο που έχουμε δει να ενσωματώνουν παιχνίδια όπως το Fortnite, γνωρίζοντας τρομερή οικονομική επιτυχία.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή και η δωρεάν διάθεση του τίτλου είχαν ως αποτέλεσμα να προσελκύσει χιλιάδες νέους παίκτες. Συγκεκριμένα, λίγο μετά το free-to-play ντεμπούτο του, οι servers του Rocket League γέμισαν με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε μέσω του Twitter λογαριασμού του, ο συνιδρυτής της Psyonix, Corey Davis.

Για την ιστορία, το Rocket League έκανε το ντεμπούτο του 2015, γνωρίζοντας αμέσως επιτυχία. Μέχρι το 2017 ο τίτλος είχε πουλήσει περισσότερα από 10.5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ είχε και εκατομμύρια παίκτες χάρη στη δωρεάν διάθεσή του μέσω του PlayStation Plus. Το 2019 η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού εξαγοράστηκε από την Epic Games, η οποία στη συνέχεια αφαίρεσε από τον τίτλο όλα τα random loot boxes.