Οι κάτοχοι του Spider-Man στο PS4 δε θα λάβουν δωρεάν την PS5 αναβάθμιση – Η Sony εξηγεί

Επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία
24 Σεπτεμβρίου 2020 20:54
Οι κάτοχοι του Spider-Man στο PS4 δε θα λάβουν δωρεάν την PS5 αναβάθμιση – Η Sony εξηγεί

Παρόλο που το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales έχει αποκαλυφθεί πλήρως εδώ και αρκετές ημέρες, πολλοί παίκτες εξακολουθούν να έχουν απορίες. Μια από τις επικρατέστερες είναι αν οι κάτοχοι του αρχικού Marvel’s Spider-Man στο PS4 θα χρειαστεί να αγοράσουν ξανά το Remaster ή αν θα λάβουν δωρεάν τις αναβαθμίσεις, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με πολλούς άλλους publishers.

Για την ώρα, η απάντηση φαίνεται να είναι αρνητική. Συγκεκριμένα, η Sony παραχώρησε στο Kotaku την παρακάτω δήλωση:

Το Marvel’s Spider-Man: Remastered είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Marvel’s Spider-Man και περιλαμβάνεται ως μέρος του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition για το PlayStation 5. Επιπροσθέτως, οι παίκτες που θα αγοράσουν το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales στο PlayStation 4 θα μπορούν να αναβαθμιστούν χωρίς επιπλέον κόστος στην PS5 έκδοση του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales και να εκμεταλλευτούν την επί πληρωμή αναβάθμιση για να κατεβάσουν στη συνέχεια το Marvel’s Spider-Man: Remastered.

Δεν έχουμε πλάνα προς το παρόν για να προσφέρουμε το Marvel’s-Spider-Man: Remastered ως standalone προϊόν. Οι παίκτες που έχουν κάποιο αντίγραφο του Marvel’s Spider-Man στο PS4 μπορούν να αγοράσουν το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition για να βιώσουν το Marvel’s Spider-Man: Remastered στο PS5. Το Marvel’s Spider-Man για το PS4 θα είναι και backwards compatible στο PS5.

Με βάση τις δηλώσεις της Sony, λοιπόν, ο μόνος τρόπος να παίξετε το Marvel’s-Spider-Man: Remastered στο PS5 είναι να αγοράσετε την Ultimate Edition του Miles Morales. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι αγοράσουν την απλή έκδοση θα μπορούν αν αναβαθμιστούν στην Ultimate έναντι €20.

To Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 19 Νοεμβρίου, μαζί με το ντεμπούτο του PlayStation 5. Η τιμή του πακέτου θα ανέρχεται σε €79.99.

Στην αντίπερα όχθη, η Microsoft ακολουθεί μια άλλη στρατηγική με τους δικούς της αναβαθμισμένους τίτλους, οι οποίοι θα ανήκουν στο Smart Delivery πρόγραμμα και δε θα απαιτούν εκ νέου αγορά.