Έτσι θα βελτιώνει το Xbox Series S τα backwards compatible παιχνίδια

Αποκαλύφθηκε το πώς ακριβώς θα δουλεύει το χαρακτηριστικό
21 Σεπτεμβρίου 2020 14:50
Έτσι θα βελτιώνει το Xbox Series S τα backwards compatible παιχνίδια

Από την πρώτη στιγμή, η Microsoft είχε ανακοινώσει πως το Xbox Series S θα υποστηρίζει τέσσερις γενιές Xbox παιχνιδιών, αφού πέρα από τους τίτλους νέα γενιάς, θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του Xbox One, καθώς και τα υποστηριζόμενα Xbox 360 και Original Xbox παιχνίδια.

Ωστόσο, πριν μερικές μέρες αποκαλύφθηκε πως οι Xbox One τίτλοι θα τρέχουν σε Xbox One S mode και όχι με τις Xbox One X βελτιώσεις. Αυτό θόλωσε κάπως το τοπίο, με τους παίκτες να μην είναι ακριβώς σίγουροι για το τι συμβαίνει με το backwards compatibility. Τελικά, η Microsoft ήρθε να ξεκαθαρίσει πως όλα όλα τα backwards compatible παιχνίδια θα είναι αυτόματα καλύτερα στο Xbox Series S. Μιλώντας στο Digital Foundry, οι δημιουργοί της κονσόλας αποκάλυψαν αναλυτικές λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας, τα παιχνίδια του αρχικού Xbox του 2001 θα τρέχουν με τρεις φορές μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος τίτλος έτρεχε με 480p, στο Xbox Series S θα έχει ανάλυση 1440p. Ομοίως, όλα τα Xbox 360 που είχαν Xbox One X Enhanced εκδόσεις θα τρέχουν με διπλάσια ανάλυση. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος τίτλος είχε αρχικά ανάλυση 720p, τώρα θα τρέχει στα 1440p.

Περνώντας, στoυς τίτλους του Xbox One, το Xbox Series S ναι μεν δε θα κάνει χρήση των One X εκδόσεων, αλλά θα φέρει μια σειρά από άλλες βελτιώσεις. Αρχικά, όλα τα παιχνίδια με Dynamic Resolution θα τρέχουν σε πολύ υψηλότερη ανάλυση, ενώ οποιοδήποτε τίτλος είχε θέματα με πτώσεις του framerate πλέον θα τρέχει ομαλά. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μια τεχνολογία της Microsoft που θα διπλασιάζει αυτόματα την απόδοση στις Series S κονσόλες. Αυτό σημαίνει πως επιλεγμένα backwards compatible παιχνίδια που έτρεχαν σε 30FPS θα μπορούν να τρέξουν σε 60FPS στις νέες Series κονσόλες ή τίτλοι των 60FPS στα 120FPS. Για την ώρα δε γνωρίζουμε ποια παιχνίδια θα καλύπτει αυτό το χαρακτηριστικό.

Τέλος, όπως και το Xbox Series X, έτσι και το Xbox Series S θα έχει αυτόματα HDR σε όλα τα backwards compatible παιχνίδια. Η Microsoft έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που μετατρέπει ακόμη και συμβατικούς τίτλους που κυκλοφόρησαν πριν το HDR γίνει τόσο διαδομένο. Μαζί με το Auto HDR, το Xbox Series S θα βελτιώνει και την ποιότητα του texture filtering σε όλα τα backwards compatible παιχνίδια, όπως επίσης και τα loading times που θα είναι δραματικά μειωμένα χάρη στον SSD.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό δημοσίευμα του Digital Foundry.