Όχι, η Sony δεν έχει μειώσει την παραγωγή του PS5 – Τέλος στη φημολογία

Διευκρινίζει την κατάσταση η κατασκευάστρια εταιρία
16 Σεπτεμβρίου 2020 10:47
Όχι, η Sony δεν έχει μειώσει την παραγωγή του PS5 – Τέλος στη φημολογία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, το γύρο του διαδικτύου έκανε ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο επισήμαινε πως η Sony αντιμετωπίζει προβλήματα με την κατασκευή του PlayStation 5 και έτσι μείωσε κατά 4 εκατομμύρια των συνολικό αριθμό των κονσολών που σκοπεύει να παράγει στο άμεσο μέλλον.

Όπως όλα δείχνουν όμως, οι παραπάνω πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η εταιρία έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό και μιλώντας στο GamesIndustry.biz, ένας αντιπρόσωπός της δήλωσε:

Αν και γενικά δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σχετικές με την διαδικασία κατασκευής, οι πληροφορίες του Bloomberg είναι ψευδείς.

Δεν έχουμε αλλάξει τον αριθμό των παραγόμενων PlayStation 5 κονσολών από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία της μαζικής παραγωγής.

Για την ιστορία, το αρχικό ρεπορτάζ ανέφερε πως η εταιρία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το system-on-chip της κονσόλας, αφού μόλις τα μισά από τα παραγόμενα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό θα οδηγούσε την εταιρία να κατασκευάσει τελικά 11 εκατομμύρια PS5 κονσόλες στο τρέχον οικονομικό έτος.

Πιθανές δυσκολίες στην κατασκευή ίσως οδηγούσαν και σε μια αυξημένη τιμή για την κονσόλα και αυτό ήταν που άγχωσε τους περισσότερους gamers. Μετά και τη διάψευση του δημοσιεύματος από τη Sony, το θολό τοπίο γύρω από την τιμή του PlayStation 5 αναμένεται να καθαρίσει σήμερα στο ειδικό event που έχει ανακοινωθεί.