Ο Chris Roberts εξηγεί τους λόγους που η ανάπτυξη του Star Citizen αργεί

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ»
13 Σεπτεμβρίου 2020 15:42
Ο Chris Roberts εξηγεί τους λόγους που η ανάπτυξη του Star Citizen αργεί

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η τελική κυκλοφορία του Star Citizen έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της. Αυτό τουλάχιστον έκανε ξεκάθαρο ο δημιουργός του τίτλου, Chris Roberts, ο οποίος ανάρτησε μια δημοσίευση στο επίσημο forum του παιχνιδιού, όπου απαντά στους fans του λόγους που αργεί η ανάπτυξη.

Το Star Citizen έκανε το ντεμπούτο του το 2012 στο Kickstarter, ως πνευματικός διάδοχος της αγαπημένης σειράς Wing Commander. Ο τίτλος σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά οκτώ χρόνια μετά την αρχική του αποκάλυψη βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι άγνωστο το πότε θα δούμε την τελική του έκδοση.

Ο Roberts φάνηκε αρκετά ενοχλημένος από την τοξική συμπεριφορά στο διαδίκτυο που πάντα υποθέτει το χειρότερο και κρίνει ανθρώπους χωρίς να γνωρίζει το background ή τις θυσίες που έχει κάνει η ομάδα για ένα τέτοιου μεγέθους παιχνίδι, καταλήγοντας να πει το εξής:

Το παιχνίδι αυτό το ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή. Δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να συμβιβαστώ ούτε να υποβιβάσω τις δυνατότητές του για να κυκλοφορήσει γρήγορα. Σε αυτό που εγώ δεσμεύομαι είναι να βελτιώσω το gameplay και την ποιότητά του. Το Star Citizen μπορεί να έχει bugs και να μην είναι τόσο σταθερό όσο θα ήθελα, όμως ήδη είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Η επιθυμία μου είναι όταν τελειώσει το «γυάλισμα» να δείχνει και να παίζει καλύτερα από τα περισσότερα άλλα παιχνίδια. Δεν είναι απλά ένα όνειρο όσα περιέγραψα παραπάνω, ούτε θα κάνει 10 ή 20 χρόνια για να τελειοποιηθεί. Περιέγραψα απλά κάποια πράγματα που ήδη δουλεύουν ή δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Δεν μπορώ να προβλέψω ακριβώς πότε θα είναι έτοιμο. Όταν όμως έχουμε να μοιραστούμε κάτι σχετικά με την πρόοδο της ομάδας θα το αναρτήσουμε στο Road Map.

Για την ιστορία, το Star Citizen είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα στην gaming βιομηχανία, αφού υπόσχεται να φέρει έναν τεράστιας κλίμακας κόσμο προς εξερεύνηση και πολλές εντυπωσιακές τεχνολογίες. Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Tags: