Η CD Projekt RED δε θα αυξήσει τις τιμές των παιχνιδιών της στην επόμενη γενιά

Θα παραμείνουν ως έχουν
07 Σεπτεμβρίου 2020 13:30
Η CD Projekt RED δε θα αυξήσει τις τιμές των παιχνιδιών της στην επόμενη γενιά

Όπως είναι ήδη γνωστό, μεγάλες εκδοτικές εταιρίες του χώρου, όπως οι 2K Games και Activision, έχουν αγκαλιάσει το μοντέλο των €75 όσο αφορά τις next-gen εκδόσεις των παιχνιδιών τους, παρά τα παράπονα του κόσμου, εξαιτίας όπως αναφέρουν του αυξημένου κόστους παραγωγής. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, σε ένα Q&A session στην επίσημη σελίδα του στούντιο, η CD Projekt RED απορρίπτει το μοντέλο αυτό, παραμένοντας στην ίδια τιμολογιακή πολιτική που ισχύει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, o αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρίας, Michal Nowakowski, ερωτώμενος ποια θα είναι η τιμή του Cyberpunk 2077 στις next-gen κονσόλες κι αν θα ακολουθήσουν το μοντέλο των άλλων εταιριών, όπως η Activision, απάντησε:

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής στην Ευρώπη για τις κονσόλες τρέχουσας και επόμενης γενιάς είναι τα €69.99. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη κοστολογηθεί όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στους διάφορους retailers και δεν πρόκειται να αλλάξουν την τελευταία στιγμή, ούτε για τις κονσόλες της τωρινής, ούτε της επόμενη γενιάς.

Σίγουρα είναι αρκετά θετικό που η τιμή του παιχνιδιού δεν πρόκειται να αυξηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν αυτή η τιμή θα ισχύσει για όλες τις μελλοντικές κυκλοφορίες ή μόνο για το Cyberpunk 2077. Ο χρόνος θα δείξει. Το Cyberpunk 2077 αναμένεται στις 19 Νοεμβρίου για τα PC, PS4 και Xbox One. Ο τίτλος θα λειτουργεί από την πρώτη μέρα στα PS5 και Xbox Series X, αλλά οι κανονικές next-gen εκδόσεις του θα καταφθάσουν κάποια στιγμή το 2021.