Σάρωσε το Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 στο ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Marvel's Avengers κατέκτησε την κορυφή, αλλά…
07 Σεπτεμβρίου 2020 09:09
Σάρωσε το Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 στο ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η μεγάλη επιστροφή των Tony Hawk τίτλων είναι γεγονός. Το Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 είναι η εμπορικότερη κυκλοφορία της σειράς από το 2006, καταφέρνοντας να σημειώσει την απίστευτη άνοδο της τάξεως του 448% σε σχέση με τις αντίστοιχες launch πωλήσεις του Tony Hawk 5 (2015).

Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και αφορούν μόνο τα retail αντίτυπα που πουλήθηκαν. Το Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 κατάφερε, λοιπόν, να καταλάβει τη δεύτερη θέση των UK Charts για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη θέση ανήκει στο Marvel's Avengers.

Ο τίτλος της Square Enix, παρόλο που βρέθηκε πρώτος στα charts, μάλλον δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις βλέψεις της εταιρίας. Συγκεκριμένα, το ντεμπούτο του δεν έφτασε ούτε το ένα τρίτο από το αντίστοιχο ντεμπούτο του τελευταίου μεγάλου Marvel τίτλου, δηλαδή το Spider-Man του PS4. Συγκριτικά με το Shadow of Tomb Raider, οι πωλήσεις του Marvel's Avengers ήταν μόλις κατά 2% αυξημένες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των χρηστών του ResetEra, ο τίτλος πούλησε περίπου 56 χιλιάδες αντίτυπα.

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί ξανά πως αυτά τα νούμερα προέρχονται μόνο από τις retail πωλήσεις. Μαζί με τα ψηφιακά αντίτυπα η κατάσταση ενδέχεται να δείχνει αρκετά διαφορετική. Επιπλέον, όπως έχει συμβεί και με πολλούς άλλους τίτλους-υπηρεσίες, η επιτυχία του παιχνιδιού εμπορικά θα εξαρτηθεί από την πορεία του και τις επόμενες εβδομάδες και όχι μόνο από το launch διάστημα.

Στην τρίτη θέση των UK Charts συναντάμε το NBA 2K21, οι πωλήσεις του οποίου είναι μειωμένες κατά 37% σε σχέση με το περσινό κεφάλαιο.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου.

  1. Marvel's Avengers
  2. Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2
  3. NBA 2K21
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Minecraft (Switch)
  7. Grand Theft Auto 5
  8. FIFA 20
  9. Ghost of Tshusima
  10. PGA Tour 2K21