Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον χάρτη και τις τεχνικές αλλαγές του Mafia: Definitive Edition

Ελεύθερη περιήγηση και απουσία χρόνου φόρτωσης
05 Σεπτεμβρίου 2020 10:41
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον χάρτη και τις τεχνικές αλλαγές του Mafia: Definitive Edition

Αν είστε από τους παίκτες που ανυπομονούν να πιάσουν στα χέρια τους το επερχόμενο Mafia: Definitive Edition, τότε τα νέα είναι ευχάριστα για εσάς, καθώς η 2K αποκάλυψε στο επίσημο website του παιχνιδιού μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη και τις τεχνικές αλλαγές του.

Η 2K αναφέρει ότι από το 2002 που πρωτοκυκλοφόρησε το Mafia μέχρι σήμερα, τα παιχνίδια έχουν αλλάξει αρκετά όσο αφορά τον σχεδιασμό, το gameplay και την τεχνολογική εξέλιξη. Αυτό, όπως εξηγεί, έκανε την Hangar 13 να ξοδέψει αρκετά χρόνια για να ξαναχτίσει την πόλη Lost Heaven, η οποία έχει εμπνευστεί από το Σικάγο και να τη φέρει στο σήμερα.

Η γεωμετρία του χάρτη από την εκδοχή του 2002 χρησιμοποιήθηκε ως οδηγός για την ανοικοδόμηση του νέου. Επομένως, -ακόμα κι αν άλλαξαν κάποια ονόματα- η διάταξη των συνοικιών, των τμημάτων της πόλης και των κεντρικών δρόμων είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια. Ωστόσο, αυτή τη φορά, θα μπορείτε να εξερευνήσετε ελεύθερα ολόκληρο τον χάρτη χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσετε στην ιστορία ή να περιμένετε οθόνες φόρτωσης. Εκτός από τις οπτικές βελτιώσεις σε όλο τον κόσμο, το κέντρο της πόλης έχει περισσότερα πολυώροφα κτίρια και η Chinatown είναι πλέον πιο αναγνωρίσιμη, χάρη στην αρχιτεκτονική της και στην εκπροσώπηση του Κινεζικού πληθυσμού των κοινοτήτων της εποχής που δεν ήταν παρούσες στο αρχικό παιχνίδι. Επιπλέον, η τοπογραφία του γύρω εδάφους έχει ανανεωθεί, επιτρέποντάς σας να ατενίσετε την πόλη από διαφορετικά ύψη και αποστάσεις.

Αναφέρεται, επιπλέον, πως τώρα οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από τα αυτοκίνητα να οδηγήσουν και μοτοσικλέτες. Ο κόσμος θα διαθέτει πλέον πλαϊνά δρομάκια και θα προσφέρει συντομεύσεις, κάνοντας την οδηγική εμπειρία πιο ομαλή, χάρη στην προσθήκη νέων στροφών και διασταυρώσεων στους δρόμους. Το γεγονός αυτό σημειώνεται πως θα ωθήσει τους παίκτες να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν νέες γειτονιές κατά τη διάρκεια των αποστολών.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με το πως ο κύκλος της ημέρας επηρεάζει την εμφάνιση και τη δραστηριότητα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, για παράδειγμα, τα κίτρινα ταξί θα πλημμυρίζουν τους δρόμους, ενώ οι πεζόδρομοι θα είναι γεμάτοι ανθρώπους. Κατά τη δύση του ηλίου, τα πράγματα θα είναι πιο ήσυχα και οι δρόμοι, οι οποίοι θα φωτίζονται με φώτα του δρόμου και φώτα νέον θα είναι πιο ήσυχοι.

Το Mafia: Definitive Edition αναμένεται να κυκλοφορήσει για PlayStation 4, Xbox One, PC και Google Stadia στις 25 Σεπτεμβρίου.