Η Sony θέλει να φέρει περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation στο PC

Ενώ εξετάζει την αγορά περισσότερων στούντιο
30 Αυγούστου 2020 12:01
Η Sony θέλει να φέρει περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation στο PC

Η Sony δημοσίευσε το ‘Corporate Report’ της για το 2020, το οποίο αν και απευθύνεται κυρίως στους μετόχους και τους επενδυτές, περιλαμβάνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μελλοντικά σχέδια της ομάδας του PlayStation. Συγκεκριμένα, η εταιρία φαίνεται πως σκοπεύει να φέρει περισσότερα παιχνίδια της στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τον τελευταίο καιρό είδαμε την κυκλοφορία παιχνιδιών όπως τα Horizon Zero Dawn, Death Stranding, Detroit: Become Human και Predator: Hunting Grounds στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το σερί φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, το προαναφερθέν έγγραφο επισημαίνει χαρακτηριστικά:

Θα διερευνήσουμε την επέκταση των 1st party τίτλων μας στην πλατφόρμα του PC, προκειμένου να προωθήσουμε την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας μας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως η Sony θα δοκιμάσει τα νερά, φέρνοντας παλιότερους αποκλειστικούς τίτλος του PlayStation στην πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το God of War. Ένα πιθανό σενάριο που θα βλέπαμε ταυτόχρονη κυκλοφορία των τίτλων της στο PC και στις PlayStation κονσόλες, όπως συμβαίνει αντίστοιχα από τη Microsoft, φαίνεται να απέχει ακόμα αρκετά ωστόσο.

Συνεχίζοντας, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Sony φαίνεται πως σκοπεύει να συνεχίσει να επεκτείνει και το δίκτυο των PlayStation Studios. Συγκεκριμένα, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Εκτός από τη βελτίωση του προσωπικού και του εργασιακού περιβάλλοντος στα στούντιό της, η Sony Interactive  Entertainment (SIE) συνεχίζει να επενδύει ή να εξαγοράζει νέες εταιρείες με άφθονη δημιουργικότητα και τεχνολογίες αιχμής για να χτίσει τα Worldwide Studios (WWS), μια ένωση από στούντιο παραγωγής first-part περιεχομένου. Πιο  πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2019 προστέθηκε στο δυναμικό η Insomniac Games,  μια μακροχρόνια συνεργάτης της Sony που έχει αναπτύξει πολλούς επιτυχημένους τίτλους. Από τις 31 Μαΐου του 2020, τα WWS κατέχουν 14 στούντιο και έχουν γίνει ένα από τα κορυφαία δίκτυα ανάπτυξης παιχνιδιών στον κόσμο.

Για την ώρα η Sony είναι επικεντρωμένη στην κυκλοφορία του PlayStation 5, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στο 2020. Τα μελλοντικά της σχέδια, ωστόσο, δε φαίνεται να σταματούν εκεί, επιφυλάσσοντας πιθανώς εκπλήξεις και για τους PC gamers.