"Το καλύτερο line-up στην ιστορία του PlayStation" θα έχει το PS5

Ο επικεφαλής marketing της εταιρίας μιλάει για την στρατηγική της Sony
21 Αυγούστου 2020 14:38
"Το καλύτερο line-up στην ιστορία του PlayStation" θα έχει το PS5

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του marketing του PlayStation, Eric Lempel στο GameIndustry, μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν το PlayStation 5, όπως την διαφήμιση, τα χαρακτηριστικά του νέου χειριστηρίου DualSense, το περιεχόμενο της κονσόλας αλλά και τη γραμμή πλεύσης του πιο αναγνωρίσιμου παγκοσμίως ίσως gaming brand.

Η φετινή χρονιά έφερε μια τεράστια πρόκληση σε όλα τα μέτωπα της βιομηχανίας. Όχι μόνο του τμήματος του οργανισμού που διευθύνω, αλλά σε όλα τα τμήματα κάθε οργανισμού. Ευτυχώς καταφέραμε να τα φέρουμε εις πέρας. Το launch της κονσόλας θα γίνει φέτος, χωρίς ίχνος αμφιβολίας. Από τη δική μας μεριά έχουμε διασφαλίσει να φέρουμε ξανά την ίδια μαγεία και τη συγκίνηση που φέραμε σε κάθε launch στο παρελθόν. Έχουμε δεσμευτεί πώς θα το κάνουμε.

Αν δεν υπήρχε η πανδημία, αρκετός κόσμος θα είχε ήδη δοκιμάσει και θα γνώριζε ακριβώς την αίσθηση πως είναι όχι μόνο να παίζει κάποιος με το DualSense στο PlayStation 5, αλλά και των υπόλοιπων χαρακτηριστικών που φέρνει στο τραπέζι η νέα γενιά. Σίγουρα αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση από ποτέ. Αναγνωρίζουμε όμως, πως οι PlayStation gamers περιμένουν πολλά από εμάς και θέλουμε τόσο εκείνοι, όσο κι εμείς, να προσφέρουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί το νέο αυτό ξεκίνημα μιας πραγματικά συναρπαστικής γενιάς.  

Μιλώντας για το πρόσφατο διαφημιστικό σποτ δήλωσε:

"Για εμάς η ξεκάθαρη μετάβαση στη νέα γενιά έχει σημασία. Αυτή ήταν και η κεντρική ιδέα που μας έδωσε την έμπνευση για το νέο διαφημιστικό σποτ. Ήταν μια ευκαιρία να διευρύνουμε τις προσδοκίες των gamers, παρουσιάζοντας κάτι πραγματικά καινούργιο. Έτσι, για το συγκεκριμένο σποτ, θέλοντας να δείξουμε πως είναι να είσαι στο κέντρο όλων αυτών, επικεντρωθήκαμε σε τρεις διαφορετικούς τομείς: Στο haptic feedback, στα adaptive dynamic triggers και στο 3D ήχο. Σίγουρα, όταν μιλήσαμε με τους developers και ακούσαμε το τι είχαν να μας πουν σχετικά με το προϊόν μας, αναμφίβολα αναγνώρισαν αρκετά καλά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούν να δουλέψουν.

Ωστόσο, αυτά για τα οποία έδειξαν να είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι είναι αυτά τα τρία. Εύλογα, θεωρούν πως είναι το επόμενο βήμα στη ψυχαγωγία σε σχέση με το σημείο που βρισκόμασταν μέχρι τώρα. Αυτή ωστόσο, είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξουν και άλλα μέρη της καμπάνιας, πολύ ευρύτερα, που στόχο έχουν όσο αφορά τη διαδραστική ψυχαγωγία και το τι μπορεί να προσφέρει το PlayStation 5 να ενθουσιάσουν. Προς το παρόν, πιστεύουμε πως αυτός είναι ένας καλός πρώτος τρόπος να τονίσουμε τη διαφορά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά. Να αναμένετε βέβαια περισσότερα στο μέλλον."

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του DualSense είπε:

"Η ομάδα του Demon's Souls μου είπε χαρακτηριστικά πως οι νέες δυνατότητες του χειριστηρίου, τους ώθησε να ανακαλύψουν τρόπους ώστε να πάρουν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που στο παρελθόν ήταν απλοϊκές, να τις διαμορφώσουν και να τις μετατρέπουν σε μια αισθητήρια εμπειρία, που στην προηγούμενη γενιά δεν ήταν σε καμιά περίπτωση εφικτό. Πλέον τους δόθηκε για παράδειγμα η δυνατότητα να αναπαράγουν την αίσθηση του να ανοίγεις μια πύλη, να χτυπάς ένα μέταλλο ή να σε κάνουν να νιώσεις την αίσθηση του να κρατάς στο χέρι σου τη φλόγα. Βλέπουμε ότι στο προσκήνιο έρχονται νέα πράγματα που στο παρελθόν είχαν δευτερεύουσα σημασία, όμως τώρα έχουν τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν το immersion."

Σχετικά με το επερχόμενο περιεχόμενο είπε:

"Το περιεχόμενο που τοποθετείται στο παράθυρο κυκλοφορίας και μετά, είναι συναρπαστικό. Μπορώ να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο line-up που θα έχετε δει ποτέ στην ιστορία του PlayStation, τόσο από τη πλευράς της ομάδας του Worldwide Studios όσο και των υπόλοιπων publishers και συνεργατών μας παγκοσμίως. Μέρος αυτών έχουμε ήδη αποκαλύψει, ωστόσο να αναμένετε περισσότερα. Να είστε σίγουροι, πως ο τρόπος με τον οποίο οι developers αλληλεπιδρούν με αυτή τη πλατφόρμα δημιουργώντας νέες εμπειρίες με γνωστά αλλά και άγνωστα IPs, είναι απίστευτα συναρπαστικός."

Το PS5 αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους. Για ότι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.