Εκτός "Bloodlines 2" οι narrative designer και creative director του παιχνιδιού

Και μάλιστα χωρίς εξήγηση
20 Αυγούστου 2020 14:51
Εκτός "Bloodlines 2" οι narrative designer και creative director του παιχνιδιού

Μεγάλες αλλαγές συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ομάδας ανάπτυξης του Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανεξήγητη απόλυση δυο μελών-κλειδιών. Την περασμένη εβδομάδα η Hardsuit Labs και Paradox Interactive ανακοίνωσαν πως το παιχνίδι θα λάβει καθυστέρηση, αναβάλλοντας την κυκλοφορία του για το 2021. Τώρα, νέες πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω μιας αναφοράς στο επίσημο site του παιχνιδιού, η οποία λέει πως lead narrative designer Brian Mitsoda (ο οποίος έγραψε και σχεδίασε το original Bloodlines) και o creative director Ka'ai Cluney απομακρύνονται από το project.

Η απόφαση πάρθηκε από την ηγεσία των Hardsuit Labs και Paradox Interactive, χωρίς ωστόσο να κάνουν λόγο για την αιτία της απομάκρυνσής τους. Μιλώντας στο Rock Paper Shotgun, ο Mitsoda δήλωσε:

"Σοκαρίστηκα με την απόφαση γιατί δούλευα εδώ και πέντε χρόνια πάνω στο Bloodlines 2. Ουσιαστικά όλη ιστορία και το κυρίως cast δημιουργήθηκαν στο "σαλόνι" μου. Μάλιστα βοήθησα στην ανάπτυξη μέσα στα Hardsuit Labs, αλλά και στην προώθηση του project. Είμαι υπεύθυνος για την αφήγηση από την αρχή του παιχνιδιού κι εργάστηκα πολλές μέρες και μερικές φορές ακόμα και τα σαββατοκύριακα για να παραδώσω έναν άξιο διάδοχο.

Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάτι πάει στραβά. Επίσης συμμετείχα ενεργά στο PR κομμάτι και στο marketing, παρά το γεγονός ότι τα πλήθη μού δημιουργούν κοινωνικό άγχος που είχε επίδραση στη ψυχική και σωματική μου υγεία. Πραγματικά είναι απογοητευμένος και εκνευρισμένος που το project τελειώνει για μένα εδώ. Δεν ήμουν καν μέρος των συζητήσεων που οδήγησαν στην απόφαση καθυστέρησης της παραγωγής και απ’ όσο ξέρω, δεν υπήρξαν καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την αφηγηματική ανάπτυξη του Bloodlines 2.

Ήταν χαρά μου που δούλεψα με πολλούς ανθρώπους σ’ αυτό το παιχνίδι και πραγματικά λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να το δω μέχρι το τέλος του."

Από την μεριά τους οι Hardsuit και Paradox απάντησαν:

Εκτιμούμε βαθιά τις συνεισφορές των Brian και Ka'ai. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της ιστορίας και του σκοτεινού τόνου του παιχνιδιού και μας βοήθησαν να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε έναν πραγματικό διάδοχο του bloodlines. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Τη θέση του Cluney αναλαμβάνει ο Alexandre Mandryka, ο οποίος έχει μια εμπειρία που μετρά 20 χρόνια στο χώρο, δουλεύοντας σε παιχνίδια όπως τα Assassin's Creed, Far Cry και Warhammer 40,000.