Υποχρεωτική ένδειξη για microtransactions στα εξώφυλλα των παιχνιδιών στην Αυστραλία

Και αρκετοί αντιτίθενται
18 Αυγούστου 2020 19:15
Υποχρεωτική ένδειξη για microtransactions στα εξώφυλλα των παιχνιδιών στην Αυστραλία

Το Αυστραλιανό συμβούλιο αξιολόγησης παιχνιδιών, απεφάνθη ότι όλα οι τίτλοι που διαθέτουν microtransactions, θα πρέπει να το επισημαίνουν στο μπροστινό κάλυμμα της συσκευασίας τους από εδώ και πέρα. Τα νέα έρχονται από έναν χρήστη του Reddit, ο οποίος συνέλεξε στοιχεία από τις λίστες κατάταξης επερχόμενων κυκλοφοριών.

Η ανάρτηση αναφέρει πως η Αυστραλιανή κυβέρνηση απαίτησε οι αγορές εντός των παιχνιδιών να αναγράφονται στα εξώφυλλά τους, ξεκινώντας από τα παιχνίδια που υποβλήθηκαν για βαθμολογική ταξινόμηση από τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Λόγω της αξιολόγησης των παιχνιδιών μήνες πριν από την κυκλοφορία, αυτό θα επηρεάσει περισσότερο εκείνα που κυκλοφόρησαν από τον Σεπτέμβριο και μετά. Μερικά παραδείγματα που θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση είναι τα Marvel’s Avengers, FIFA 21, PGA Tour 2K21 και Madden NFL 21.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα σχόλια στην ανάρτηση, αρκετοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την εν λόγω απόφαση, αφού θεωρούν πως το «in-game purchases» που θα αναγράφεται στη συσκευασία είναι ασαφής όρος, ο οποίος βάζει στο ίδιο τσουβάλι παιχνίδια που μπορεί να περιέχουν story DLC και όχι microtransactions.