Επικεφαλής Xbox: «Δε μας ενδιαφέρουν τα console wars»

Ο Phil Spencer μιλάει για τη νέα στρατηγική του Xbox
18 Αυγούστου 2020 12:18
Επικεφαλής Xbox: «Δε μας ενδιαφέρουν τα console wars»

Παρόλο που το Xbox Series X θεωρείται ένα από τους βασικούς ανταγωνιστές του PlayStation 5, μεταξύ των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν οι καταναλωτές στο τέλος τους έτους, η Microsoft δε φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα για το συνολικό αριθμό κονσολών που θα πουλήσει.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του Xbox τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, παραχώρησε μια συνέντευξη στον Gary Whitta, συγγραφέα της Star Wars ταινίας, Rogue One, ο οποίος εδώ και καιρό παρουσιάζει ένα talk show εντός του τρομερά δημοφιλούς παιχνιδιού Animal Crossing.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Spencer μίλησε για τη νέα στρατηγική του Xbox στον gaming χώρο, η οποία περιστρέφεται γύρω από τον χρήστη και τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, με το hardware αυτό καθ’ αυτό να μην έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Αν τα παραδοσιακά console wars ήταν η προσέγγισή μας, δε θα κυκλοφορούσαμε τα παιχνίδια μας στο PC, δε θα βάζαμε τα παιχνίδια μας στο Xbox, δε θα δημιουργούσαμε το xCloud για να επιτρέψουμε στον κόσμο να παίζει παιχνίδια στα κινητά του.

Θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται ως μέλος του Xbox. Και το να είσαι μέρος αυτής της κοινότητας, δεν έχει να κάνει μια συσκευή, αλλά μπορεί να γίνει μέσα από πολλαπλές συσκευές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ρητά στα ‘console wars’, τονίζοντας ότι δεν ενδιαφέρουν την Microsoft.

Προσωπικά, εγώ θέλω να έχω μια καλή εμπειρία στην τηλεόραση και πιστεύω απόλυτα ότι το Xbox Series X θα παραδώσει ακριβώς αυτό, ενώ είμαι τρομερά ενθουσιασμένος και για το lineup παιχνιδιών που χτίζουμε. Υπάρχει όμως μια θεμελιώδης διαφορά σε σχέση με τα παραδοσιακά console wars, για τα οποία μιλάει ο κόσμος.

“Το πόσες κονσόλες θα πουλήσω εγώ εναντίον των πόσων κονσολών θα πουλήσει η άλλη εταιρία” – είτε είναι η Sony είτε η Nintendo ή όπως έχουμε δει με άλλες εταιρίες στο παρελθόν...αυτή, απλά δεν είναι η προσέγγισή μας.

Και δεν το λέω αυτό για να προσβάλω την στρατηγική κάποιου άλλου, απλά όταν μιλάω στους fans και τους καταναλωτές, αυτό που λέω είναι ότι αν είσαι μέρος του Xbox, εμείς θέλουμε να χτίσουμε την εμπειρία γύρω σου.

Το Xbox Series X αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο.