ΔΙΑΡΡΟΗ: Το DualSense του PS5 θα έχει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία

Νέες εντυπώσεις για το επόμενης γενιάς controller
13 Αυγούστου 2020 12:57
ΔΙΑΡΡΟΗ: Το DualSense του PS5 θα έχει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη διαρροή του χειριστηρίου Xbox Series X, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη και μιας δεύτερης πιο προσιτής next-gen κονσόλας από τη Microsoft, το DualSense της Sony έμελλε να πάθει ακριβώς το ίδιο. Συγκεκριμένα, νέες πληροφορίες για το επόμενης γενιάς χειριστήριο του PlayStation 5 διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί πως συνέβη αυτό, αφού το χειριστήριο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η διαρροή προέρχεται από κάποιον εργαζόμενο σε κατασκευάστρια περιφερειακών, η οποία είχε πρόσβαση νωρίτερα στο DualSense για να ετοιμάσει αξεσουάρ γι’ αυτό. Έτσι, λοιπόν, μάθαμε αρκετές νέες πληροφορίες, η μία εκ των οποίων σίγουρα θα χαροποιήσει όσους είχαν θέματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του DualShock 4.

Πιο αναλυτικά, ο χρήστης αποσυναρμολόγησε το χειριστήριο, ανακαλύπτοντας πως στο εσωτερικό του βρίσκεται μία αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία, συνολικής χωρητικότητας 1560mA. Αντιθέτως, το αρχικό DualShock 4 είχε περίπου μισής χωρητικότητας μπαταρία στα 800mA, με τη δεύτερη έκδοσή του που έχει φως και εντός του touchpad, να είναι εξοπλισμένη με 1000 mA.

Βέβαια είναι εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος αν το haptic feedback και τα adaptive triggers καθιστούν αναγκαία τη μεγαλύτερη μπαταρία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η διάρκεια ζωής της θα αλλάξει δραματικά. Αυτό, όμως, είναι κάτι που μπορούμε να το μάθουμε μόνο σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. Στα χαρτιά η μπαταρία είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό αδιαμφισβήτητα είναι καλός οιωνός.

Πέρα από τις πληροφορίες για τη μπαταρία, ο χρήστης δημοσίευσε και μερικές φωτογραφίες, ενώ ανέφερε ότι η αίσθηση στα χέρια είναι πολύ πιο ευχάριστη, με το controller να είναι συνολικά πιο άνετο. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη δόνηση ως μαγική, ενώ ανοίγοντας το χειριστήριο συνειδητοποίησε ότι ο μηχανισμός δόνησης εντός των σκανδάλων είναι αρκετά σύνθετος.

Οι δημοσιεύσεις του και οι φωτογραφίες του ακολουθούν παρακάτω.

Πως σας φαίνονται οι νέες αυτές πληροφορίες; Εσείς είχατε ποτέ θέμα με τη μπαταρία του DualShock 4; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.