Ο «νονός» του Street Fighter franchise αποχωρεί από την Capcom

Μετά από 30 χρόνια, ο θρυλικός Yoshinori Ono παραιτείται
09 Αυγούστου 2020 16:24
Ο «νονός» του Street Fighter franchise αποχωρεί από την Capcom

Μία περίεργη ημέρα ξημέρωσε για την Capcom και για το Street Fighter franchise. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, όχι μόνο του Street Fighter αλλά και του genre των fighting λέει το δικό του αντίο. Αυτό το πρόσωπο είναι ο θρυλικός Yoshinori Ono, ένας άνθρωπος που σε όλη του την καριέρα έκανε το καλύτερο δυνατό για να παραδώσει στους fans το fighting game που ήθελαν. Όμως, η καριέρα του -τουλάχιστον στην Capcom- φαίνεται πως έφτασε στην γραμμή τερματισμού.

Μέσω μιας δημοσίευσης ο Yoshinori Ono ενημερώνει το κοινό όπως επίσης και όλους του τους συνεργάτες στην 30 χρονών καριέρα του πως αποχωρεί από την θέση του brand manager διαφόρων τίτλων συμπεριλαμβανομένου και του Street Fighter και φεύγει από την Capcom. Στην ίδια ανάρτηση ο Ono ευχαριστεί τόσο τους fans για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και καθησυχάζει αναφέροντας πως το Street Fighter brand βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια και οι άνθρωποι που θα το αναλάβουν θα συνεχίσουν να το κάνουν “ξεχωριστό”. Κλείνοντας, γράφει:

Μετανιώνω που εγώ, ως ο executive producer του Street Fighter δεν θα μπορέσω να κάνω ένα “SHORYUKEN” μαζί σας στα event του 2020, για αυτό, επιτρέψτε μου να το φωνάξω δυνατά και να το χρησιμοποιήσω ως επίλογο για αυτό το μήνυμα…

3

2

1

SHORYUKEN!

Μετά από 30 χρόνια ο Ono αφήνει πίσω του μία καριέρα και ένα από τα μεγαλύτερα fighting franchises. Τώρα, αν ο ίδιος αποφασίσει να εργαστεί σε κάποια άλλη εταιρία ή απλά επιλέξει να «συνταξιοδοτηθεί» είναι κάτι που θα μάθουμε στο μέλλον.