Take-Two για την αύξηση τιμής των παιχνιδιών: «Προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες»

Ποιο μοντέλο κοστολόγησης θα ακολουθήσει η εταιρία;
06 Αυγούστου 2020 14:00
Take-Two για την αύξηση τιμής των παιχνιδιών: «Προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες»

Αναμφίβολα, η Take-Two τάραξε τα νερά της βιομηχανίας πρόσφατα, ανακοινώνοντας πως το οι next-gen εκδόσεις του NBA 2K21 για τo PS5 και το Xbox Series X, θα κοστίζουν $10 παραπάνω απ’ ότι στα PS4 και Xbox One. Απ’ ότι φαίνεται όμως, η εν λόγω κοστολόγηση ενδέχεται να μην είναι το στάνταρ και θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρίας, Strauss Zelnick, μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο των επενδυτών δήλωσε:

Όπως έχετε παρατηρήσει δεν υπήρξε κάποια αύξηση στη τιμή των παιχνιδιών εδώ και χρόνια, παρόλο που το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευθεί. Οι τιμές που θα ανακοινώσουμε στο μέλλον για τα παιχνίδια επόμενης γενιάς θα είναι βάση τίτλου. Πιστεύω ότι προφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και την υψηλότερη ποιότητα στη βιομηχανία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το replayability επίσης που προφέρουν τα παιχνίδια μας είναι ένας ακόμη λόγος που αισθάνομαι άνετα με την αύξηση του κόστους των παιχνιδιών στα PS5 και Xbox Series X. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες. Αυτός είναι ο στόχος μας και η στρατηγική μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενά του, η κοστολόγηση των next-gen παιχνιδιών της Take-Two, θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον τίτλο, σημαίνοντας πως για την διαμόρφωσή της σημαντικό ρόλο θα παίζει το κόστος παραγωγής, το replayability και η υψηλή ποιότητα. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες τώρα που η Take-Two άνοιξε το δρόμο. Το μέλλον θα δείξει.