Το mobile streaming του Xbox καταφθάνει τον Σεπτέμβριο – Εκτός του πρώτου κύματος η Ελλάδα

Ενώ αποκαλύφθηκαν και νέα περιφερειακά
05 Αυγούστου 2020 12:56
Το mobile streaming του Xbox καταφθάνει τον Σεπτέμβριο – Εκτός του πρώτου κύματος η Ελλάδα

Πριν μερικές εβδομάδες η Microsoft είχε επιβεβαιώσει ξανά πώς το Project xCloud θα συμπεριληφθεί στο Xbox Game Pass. Αυτό σημαίνει πως οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα μπορούν χρησιμοποιώντας το κινητό τους να παίξουν οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα διάφορα παιχνίδια της συνδρομητικής υπηρεσίας. Τώρα πίστη στην υπόσχεσή της, η εταιρεία αποκάλυψε και τις τελικές λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, το cloud gaming όπως το ονομάζει πλέον θα γίνει μέρος του Xbox Game Pass Ultimate στις 15 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας περισσότερα από 100 παιχνίδια. Η τελική λίστα θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, ωστόσο για την ώρα η εταιρία έδωσε μερικά παραδείγματα όπως τα Minecraft Dungeons, Destiny 2, Tell Me Why, Gears 5 και Yakuza Kiwami 2.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πώς οι streaming δυνατότητες του Xbox Game Pass θα βρίσκονται για κάποιο καιρό σε beta. Για το λόγο αυτό αρχικά θα υποστηρίζονται μόνο οι android συσκευές, με την εταιρεία να υπόσχεται νεότερα για την iOS υποστήριξη στο άμεσο μέλλον. Οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν χρησιμοποιώντας τα Xbox one χειριστήρια που έχουν ήδη στην κατοχή τους, με το DualShock 4 του PS4 ή μέσα από μία πληθώρα νέων περιφερειακών που μόλις ανακοινώθηκαν και για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο κύμα υποστηριζόμενων χωρών της streaming υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, για αρχή το Xbox Cloud Gaming θα γίνει διαθέσιμo σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Νότια Κορέα, η Σουηδία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Tέλος, παρά τη συμπερίληψη αυτού του νέου streaming χαρακτηριστικού, η τιμή του Xbox Game Pass Ultimate δε θα αλλάξει και θα εξακολουθεί να διαμορφώνεται στα 12.99 € το μήνα.