EA, Sony και Take-Two επιβεβαίωσαν τεράστια άνοδο στη ψηφιακή διανομή παιχνιδιών

«Εισερχόμαστε στην νέα γενιά με 50% άνοδο»
03 Αυγούστου 2020 13:16
EA, Sony και Take-Two επιβεβαίωσαν τεράστια άνοδο στη ψηφιακή διανομή παιχνιδιών

Όπως φαίνεται, η ψηφιακή διανομή παιχνιδιών σημείωσε τεράστια άνοδο στη παρούσα γενιά κονσόλων. Το γεγονός επιβεβαίωσαν τόσο η EA, όσο η Sony και η Take-Two.

Συγκεκριμένα, η EA δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 52% των πωλήσεών της σε παιχνίδια για Xbox One και PS4 τους τελευταίους 12 μήνες, αφορούσε ψηφιακές πωλήσεις.  Μάλιστα, αυτές ήταν κατά 49% περισσότερες από τον περασμένο μόλις Μάϊο. Συγχρόνως, η Sony δήλωσε ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, το 51% των πωλήσεών της ήταν ψηφιακές σε σχέση με πέρσι που στο ίδιο διάστημα κυμαίνονταν στο 37%. Με τη σειρά της, η Take-Two επισήμανε πως τους τελευταίους δώδεκα μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2020, το 55% των παιχνιδιών της που πουλήθηκαν ήταν ψηφιακά.

Ο γνωστός αναλυτής, Daniel Ahmad, όπως ανάρτησε στο Twitter, επισημαίνει πως ενώ η παρούσα γενιά το 2013 ξεκίνησε με τις ψηφιακές πωλήσεις να αγγίζουν μόλις το 5-10% και σήμερα εισερχόμαστε στη νέα γενιά κονσόλων με 50% άνοδο ως το στάνταρ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το GamesIndustry.biz, σε ορισμένες Ευρωπαϊκές αγορές το digital ήταν το κυρίαρχο μέσο πώλησης για όλο το έτος. Η ερευνητική εταιρεία SuperData, δήλωσε ότι τα παγκόσμια έσοδα από ψηφιακή διανομή παιχνιδιών τον Μάρτιο, έφθασαν το συνολικό ρεκόρ των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την εισαγωγή των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης που εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Ο αριθμός αυξήθηκε στα 10,54 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο και ανήλθε σε 10,46 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

Ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα παιχνίδια αυτής της περιόδου, το Animal Crossing: New Horizons, εκτιμάται ότι πούλησε 5 εκατομμύρια ψηφιακά αντίτυπα τον Μάρτιο - περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι κονσόλας στην ιστορία - ενώ το The Last of Us Part 2 κατέγραψε τις μεγαλύτερες ψηφιακές πωλήσεις τον Ιούνιο όπου και κυκλοφόρησε, από οποιουδήποτε άλλο αποκλειστικό τίτλο του PlayStation.

Με το all-digital PS5 που έρχεται και ενδεχομένως κάτι αντίστοιχο από την μεριά της Microsoft στο εγγύς μέλλον, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά και πώς θα ανταποκριθούν οι gamers.

Tags: