Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν τις εξαιρετικές πωλήσεις του Batman: Arkham City

Μεγάλο ορόσημο για το παιχνίδι της Rocksteady
27 Ιουλίου 2020 12:39
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν τις εξαιρετικές πωλήσεις του Batman: Arkham City

Νέα στοιχεία φέρουν στο φως της δημοσιότητας πως ο διάδοχος του Arkham Asylum, το Batman: Arkham City, πούλησε πάνω από 12.5 εκατομμύρια αντίτυπα, φέροντας στα ταμεία των Rocksteady και Warner Bros έσοδα που αγγίζουν τα $600 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία ανακάλυψε και δημοσίευσε ένας χρήστης στο Twitter μέσω του LinkedIn προφίλ ενός εργαζόμενου στην εκδότρια εταιρία. Η τελευταία επίσημη αναφορά σχετικά με τις πωλήσεις του παιχνιδιού σταματούν στον Φεβρουάριου του 2012, όπου και το GameSpot είχε δημοσιεύσει ότι το sequel είχε πουλήσει 6 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ο εργαζόμενος που φέρει το όνομα Michael Elkind δούλεψε στο global marketing τμήμα του παιχνιδιού από το 2010 έως το 2012. Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα 12.5 εκατομμύρια αφορούν τις μέχρι σήμερα πωλήσεις ή σταματούν στο 2012, όμως αυτό δεν καταρρίπτει το γεγονός πως οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί.

Παρ' όλ' αυτά, το παιχνίδι που κρατά τα πρωτεία στις πωλήσεις όσο αφορά τα super heroes παιχνίδια, είναι το Marvel’s Spider-Man της Insomniac Games, αφού πριν ένα έτος τα τελευταία νούμερα του παιχνιδιού έκαναν λόγο για 13 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Το Batman: Arkham City είχε κυκλοφορήσει το 2011 για PS3, Xbox 360 και PC, ένα χρόνο αργότερα κατέφθασε στο WiiU, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε ως remastered στα PS4 και Xbox One.