Ο SWERY ζητά συγνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε τον τρανσέξουαλ χαρακτήρα του Deadly Premonition 2

Περνά άμεσα σε αλλαγές
15 Ιουλίου 2020 17:25
Ο SWERY ζητά συγνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε τον τρανσέξουαλ χαρακτήρα του Deadly Premonition 2

Ο Hidetaka "Swery" Suehiro, director και συγγραφέας του Deadly Premonition 2, δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Twitter ζητώντας συγνώμη από τους παίκτες για τον τρόπο που χειρίστηκε έναν τρανσέξουαλ χαρακτήρα στο παιχνίδι του.

Μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί παίκτες, αλλά και κριτικοί όπως ο Mathew Olson από το USgame, αντέδρασαν έντονα, λέγοντας πως ο δημιουργός κακομεταχειρίστηκε τον χαρακτήρα, αφού αρκετές φορές αναφέρονταν με το όνομα πριν προβεί στην αλλαγή φύλου. Ο Swery εμφανώς μετανιωμένος δήλωσε πως συνειδητοποίησε, όπως του επισήμαναν διάφοροι φίλοι, ότι μάλλον μπορεί να πλήγωσε τρανσέξουαλ ανθρώπους. Ωστόσο, γράφει πως λυπάται πραγματικά και πως δεν ήταν σκόπιμο κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον Swery, οι επίμαχες σκηνές θα επανεξεταστούν από ειδική ομάδα και θα ξαναγραφτούν από τον ίδιο, διορθώνοντας υπέρ της διαφορετικότητας τις αστοχίες που δημιούργησαν πρόβλημα. Παράλληλα, η εκδότρια εταιρία του παιχνιδιού, Rising Star Games, δήλωσε πως η ομάδα δουλεύει πάνω στα τεχνικά προβλήματα και ότι αναμένονται patches.

Το Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise κυκλοφορεί από τις 10 Ιουλίου αποκλειστικά για το Nintendo Switch.