Η Sony επενδύει $250 εκατομμύρια στην Epic Games του Fortnite και της Unreal Engine

Επεκτείνεται η συνεργασία των δύο εταιρειών
10 Ιουλίου 2020 12:53
Η Sony επενδύει $250 εκατομμύρια στην Epic Games του Fortnite και της Unreal Engine

Όπως φαίνεται, το εντυπωσιακό demo της Unreal Engine 5 που παρουσιάστηκε χρησιμοποιώντας το PlayStation 5, ήταν μόνο η αρχή για τη συνεργασία της Sony και της Epic Games.

Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει με δημοσίευμά του το gamesindustry.biz, η Sony επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια στην Epic Games, η οποία πέρα από τη μηχανή γραφικών της είναι ευρέως γνωστή και για το παιχνίδι φαινόμενο Fortnite. Στο δελτίο Τύπου, το οποίο συνόδευσε την ανακοίνωση, η εν λόγω επένδυση περιγράφεται ως μία που θα επιτρέψει στις εταιρείες να διευρύνουν την υπάρχουσα συνεργασία τους. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε:

Η ισχυρή τεχνολογία της Epic σε τομείς όπως τα γραφικά, την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης μηχανών γραφικών, χάρη στην Unreal Engine και άλλες καινοτομίες. Μέσα από την επένδυσή μας, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία με την Epic, για να ευχαριστήσουμε και να προσφέρουμε περισσότερα στους καταναλωτές μας και στη βιομηχανία γενικότερα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα παιχνίδια, αλλά και το τοπίο της ψηφιακής ψυχαγωγίας γενικότερα, το οποίο εξελίσσεται διαρκώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική αξία της Epic Games προσεγγίζει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως παρά την αξιοσημείωτη επένδυση της Sony, η εταιρεία του PlayStation έχει πλέον μόλις το 1,4% της Εpic. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Tim Sweeney, εξακολουθεί να έχει την κυριότητα, έχοντας στην κατοχή του το 50%, με την Tencent να ακολουθεί με ποσοστό 40%.

Εν κατακλείδι, παρόλο που μιλάμε για μειοψηφικό μερίδιο, η Sony και η Epic σίγουρα φαίνεται πως έχουν μεγάλα πλάνα για το μέλλον. Τους καρπούς αυτής της συνεργασίας, αναμένεται να τους μάθουμε στο μέλλον.