Το 80% των πωλήσεων της Capcom είναι σε ψηφιακή μορφή

Ενώ προβλέπει μείωση των retail πωλήσεων κατά 10%
11 Ιουλίου 2020 08:55
Το 80% των πωλήσεων της Capcom είναι σε ψηφιακή μορφή

Όπως φαίνεται, τέσσερα στα πέντε παιχνίδια που πουλά η Capcom είναι ψηφιακής μορφής, με την εταιρία να προβλέπει πως στο μέλλον ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Η εκδότρια εταιρία, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις πωλήσεις στο ετήσιο συνέδριο των επενδυτών της, επιβεβαίωσε πως ο δείκτης των ψηφιακών της πωλήσεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 80% και αυξάνεται. Αυτό μάλιστα ώθησε στην προώθηση στρατηγικής, ώστε ο εν λόγω δείκτης να φτάσει στο στόχο του 90%.

Αν και ουσιαστικά εξαρτάται από το πως συμπεριφέρονται οι πελάτες μας, προς το παρόν σύμφωνα με την αυξητική τάση που υπάρχει στην ψηφιακή διανομή, στόχος μας είναι η προώθηση στρατηγικής ώστε ο δείκτης αυτός να ανέβει από το 80% στο 90%, καθώς υπάρχουν ορισμένοι πελάτες που προτιμούν ακόμα τους δίσκους. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την επιχειρηματική μας απόδοση, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των ψηφιακών πωλήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνοντας τη δυνατότητα παροχής του περιεχομένου μας για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή στην ψηφιακή αγορά συμβαίνει με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς απ’ ότι περίμενε η εταιρία. Συγκεκριμένα, πέρσι είχε αναφέρει ότι η ψηφιακή διανομή των παιχνιδιών της βρίσκονταν στο 53,3%. Κι ενώ φέτος περίμενε να φτάσει στο 75,4%, οι ψηφιακές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες της, φτάνοντας στο 80%.

Η Capcom αναφέρει πως ο βασικός παράγοντας που οδήγησε σε αυτό το άλμα ήταν το The Monster Hunter World: Iceborne expansion. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η εταιρία προέβλεπε 80-90% αύξηση μακροπρόθεσμα και όχι τόσο σύντομα όσο τελικά αποδείχθηκε.