Δημιουργός God of War: Καλύτερα να γίνουν ακριβότερα τα παιχνίδια πάρα γεμάτα microtransactions

Ο Cory Barlog παίρνει θέση
09 Ιουλίου 2020 15:34
Δημιουργός God of War: Καλύτερα να γίνουν ακριβότερα τα παιχνίδια πάρα γεμάτα microtransactions

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της gaming βιομηχανίας, η συζήτηση σχετικά με το πόσο πρέπει να κοστίζουν τα βιντεοπαιχνίδια. Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής των PlayStation Studios, Shawn Layden, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη βιωσιμότητα της βιομηχανίας γενικότερα, τονίζοντας την προσωπική του άποψη πώς τα παιχνίδια πρέπει να γίνουν μικρότερα σε διάρκεια γιατί τα κόστη παραγωγής έχουν αρχίσει να γίνονται μη-διαχειρίσιμα.

Στη συνέχεια, η 2K Games ανακοίνωσε πως το NBA 2K21 θα κοστίζει περισσότερο στις κονσόλες νέας γενιάς, PlayStation 5 και Xbox Series X. Συγκεκριμένα, το μπασκετικό παιχνίδι θα ζητά φέτος για την απλή του έκδοση 69,99€ στα PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC και Google Stadia. Από την άλλη, η απλή έκδοση για τα PlayStation 5 και Xbox Series X θα κοστίζει 74,99€.

Αυτό πυροδότησε τόσο θετικές όσο και αρνητικές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων έρχεται τώρα στη συζήτηση και ο Cory Barlog. Ο δημιουργός του πολυβραβευμένου God of War, απαντώντας σε μία σχετική δημοσίευση στο Twitter, δήλωσε:

Οι τιμές των παιχνιδιών πρέπει να αυξηθούν. Προτιμώ μια αρχική αύξηση της τιμής σε σύγκριση με την κόλαση από microtransactions που έχουν καταντήσει μερικά παιχνίδια, τα οποία προσπαθούν διαρκώς να σε κάνουν να ξοδέψεις χρήματα.

Τα microtransactions σίγουρα είναι μια λύση στην οποία έχουν καταφύγει πολλές εταιρίες, ως ‘αντίδοτο’ για να αποφύγουν την αύξηση της αρχικής τιμής. Βέβαια, η αύξηση τιμής δε σημαίνει πως θα αφαιρεθούν οι μικροσυναλλαγές, αφού το NBA 2K21 στα PS5 και Xbox Series X θα έχει και υψηλότερη τιμή και microtransactions. Αυτό το γνωρίζουμε επίσημα, αφού η 2K έχει ανακοινώσει πως το παιχνίδι θα έχει κοινό ψηφιακό πορτοφόλι και για τις δύο γενιές κονσολών.

Το θέμα επομένως μοιάζει αρκετά πολύπλοκο. Ποια είναι η δική σας άποψη; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!