Η Sony σκέφτεται να αγοράσει τους δημιουργούς του Warframe και άλλα στούντιο

Εξετάζει το ενδεχόμενο ο Ιαπωνικός κολοσσός
06 Ιουλίου 2020 09:38
Η Sony σκέφτεται να αγοράσει τους δημιουργούς του Warframe και άλλα στούντιο

Όπως φαίνεται, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα ένα υποθετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Sony θα έχει στην κατοχή της τουλάχιστον πέντε ολοκαίνουργιες ομάδες ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον. Η εταιρία φαίνεται πως έχει πρόθεση να στελεχώσει περεταίρω τα PlayStation Studios εν όψει της νέας γενιάς κονσολών και έτσι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Leyou Technologies Holdings.

Η εν λόγω πληροφορία προέρχεται από ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές που ισχυρίζονται πως ίσως ξεσπάσει ένας ‘πόλεμος προσφορών’ για να αποφασιστεί ποιος θα εξαγοράσει τελικά την εταιρία. Η Sony αυτή τη στιγμή εργάζεται με οικονομικούς συμβούλους για να ετοιμάσει τη δική της προσφορά για την Leyou.

Για την ιστορία, η Leyou Technologies Holdings απαρτίζεται συνολικά από πέντε στούντιο. Η διασημότερη ομάδα της είναι μάλλον η Digital Extremes, η οποία έχει συνεισφέρει σε θρυλικά παιχνίδια όπως τα Unreal Tournament και BioShock, ενώ μας έχει χαρίσει και το τρομερά επιτυχημένο Warframe. Συνεχίζοντας, στο δυναμικό της εταιρίας εντάσσεται και η Splash Damage, μια ομάδα που συνήθως βλέπουμε να βοηθά άλλα στούντιο και έχει συνεισφέρει σε σειρές όπως τα Doom και Gears of War. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες της Leyou δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, αφού απασχολούνται κυρίως με free to play και mobile παιχνίδια.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως η iDreamSky μαζί με την CVC Capital Partners εξέταζαν το ενδεχόμενο μιας συνδυαστικής προσφοράς που έφτανε τα 1.23 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν η Sony αποφασίσει να ξεπεράσει αυτή την τιμή και να προσφέρει περισσότερα, η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέχρι και εντός του Ιουλίου.

Για την ώρα η Sony δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση ή διευκρίνηση, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για περισσότερα.