Nintendo: Μας ενδιαφέρουν τα διασκεδαστικά παιχνίδια, όχι τα specs

Το Switch θα μείνει ενεργό όσο το δυνατόν περισσότερο
02 Ιουλίου 2020 15:10
Nintendo: Μας ενδιαφέρουν τα διασκεδαστικά παιχνίδια, όχι τα specs

Πρόσφατα η Nintendo πραγματοποίησε μια συνέλευση για τους μετόχους της, στο πλαίσιο της οποίας αποκαλυφθήκαν διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μεταξύ άλλων μάθαμε πως η παραγωγή του Nintendo Switch που είχε συναντήσει πολλαπλά εμπόδια εξαιτίας της πανδημίας, πλέον αρχίζει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς. Ωστόσο, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση που προέκυψε αφορά το μέλλον της κονσόλας. Η Nintendo φαίνεται ανεπηρέαστη από τις κονσόλες της επόμενης γενιάς και θέλει να επεκτείνει τη ζωή του Switch όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και στο νέο αυτό περιβάλλον που έχει να ανταγωνιστεί τα PS5 και Xbox Series X.

Ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, δήλωσε επί του θέματος

Η τρέχουσα κονσόλα μας, το Nintendo Switch, βρίσκεται τώρα στο τέταρτο έτος της και η δημοτικότητά της εξακολουθεί να αυξάνεται. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δύο παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό. Πρώτον έχουμε δύο hardware επιλογές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, το Nintendo Switch και το Nintendo Switch Lite.

Δεύτερον, το γεγονός ότι έχουμε μόνο το Switch ως ενεργή πλατφόρμα, σημαίνει πως μπορούμε να εστιάσουμε όλους τους πόρους ανάπτυξης της εταιρείας μας για να δημιουργήσουμε λογισμικό μόνο γι’ αυτό. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτούς τους παράγοντες και να επεκτείνουμε τον κύκλο ζωής του Nintendo Switch όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε.

Ο Ko Shiota, ένας από τους εκτελεστικούς υπαλλήλους της Nintendo, πρόσθεσε τα ακόλουθα:

Η βάση των κονσολών μας είναι τα διασκεδαστικά παιχνίδια για τους καταναλωτές μας και όχι τα specs. Με το Nintendo Switch μπορείτε να παίξετε τόσο στην τηλεόραση όσο και στην ίδια την οθόνη της κονσόλας, επομένως, σε σύγκριση με άλλες κονσόλες, οι πελάτες μας έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να παίξουν μέσα στην καθημερινότητά τους.

Μάλιστα και νέοι τρόποι αλληλεπίδρασης με τις κονσόλες γενικότερα έχουν ανακαλυφθεί χάρη στο Nintendo Switch. Το βλέπουμε αυτό όλη την ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους πελάτες μας να μοιράζονται βίντεο που παίζουν όλοι μαζί με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους. Αυτό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε για άλλη μια φορά την αξία των gaming κονσολών μας. Θα τα έχουμε όλα αυτά κατά νου, ενώ σκεφτόμαστε την ανάπτυξη των μελλοντικών μας συστημάτων.

Πως σας φαίνεται η οπτική της Nintendo; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!