Υποδεχθείτε τα PlayStation Indies - Η νέα πρωτοβουλία της Sony είναι γεγονός 

Στην αιχμή του δόρατος ο Shuhei Yoshida

Υποδεχθείτε τα PlayStation Indies - Η νέα πρωτοβουλία της Sony είναι γεγονός

Μια νέα πρωτοβουλία εξήγγειλε η Sony στο PlayStation Blog, στηρίζοντας την indie σκηνή. Συγκεκριμένα, ο  Shuhei Yoshida ανάρτησε πως αναλαμβάνει την πρωτοβουλία PlayStation Indies, η οποία έχει στόχο να προσφέρει στους gamers ευφάνταστα και τολμηρά παιχνίδια.

Εδώ και χρόνια είμαι μεγάλος οπαδός της indie σκηνής. Από τον περασμένο Νοέμβριο που ανέλαβα ως επικεφαλής της PlayStation Indies πρωτοβουλίας, έχω συνεργαστεί στενά με όλα τα τμήματα της Sony Interactive Entertainment, ώστε να βοηθήσουμε κάνοντας τις ζωές των indie developers πιο εύκολες και τα παιχνίδια τους να λάμψουν πραγματικά στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά των βιντεοπαιχνιδιών.

Πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω επίσημα την PlayStation Indies πρωτοβουλία. Ελπίζουμε να ρίξουμε φως και να υποστηρίξουμε τα καλύτερα indie παιχνίδια στο PlayStation, αλλά και σε ολόκληρη την indie κοινότητα. Στόχος μας είναι να κάνουμε το PlayStation το καλύτερο μέρος για να αναπτύξει, να βρει και να παίξει κάποιος τα συναρπαστικότερα παιχνίδια αυτού του είδους.  

Στη συνέχεια, μιλώντας για την indie κοινότητα τόνισε πως παίζει σημαντικό ρόλο, αφού παίρνουν ευκολότερα ρίσκα λόγω χαμηλότερου κόστους, με αρκετά πιο τολμηρές ιδέες, στις οποίες οι AAA παραγωγές είναι δυσκολότερο να επενδύσουν.

Η indie κοινότητα είναι τρομερά σημαντική για το μέλλον της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών. Καθώς το κόστος των ΑΑΑ παραγωγών αυξάνεται, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τις μεγάλες εταιρίες να πάρουν ρίσκα και να επενδύσουν σε νέα concepts, τα οποία μπορεί να δουλέψουν, μπορεί και όχι. Εμπιστευόμαστε πως οι indie developers με δυνατό όραμα, θα συνεχίσουν να φέρνουν στο τραπέζι νέες ιδέες που δεν έχουν δοκιμαστεί ξανά, δημιουργώντας νέα genres που προωθούν την τέχνη και τη σημασία των video games. Το  PlayStation πάντα αγκάλιαζε παιχνίδια με εντελώς νέο concept όπως τα PaRappa the Rapper, Katamari Damacy, LittleBigPlanet και Journey. Ήδη είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τις αντιδράσεις των gamers στους απίθανους indies τίτλους που δείξαμε στο Future of Gaming event του PS5. Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε τι εκπληκτικές νέες ιδέες θα έρθουν στη συνέχεια!

Επιπλέον, αν και το PS Now δεν υποστηρίζεται ακόμα στη χώρα μας (κάτι που πιθανολογείται να αλλάξει με την άφιξη του PS5), o Yoshida ανακοίνωσε πως από δω και στο εξής κάθε μήνα θα προστίθεται ένας νέος indie τίτλος στην υπηρεσία, ξεκινώντας μέσα στον Ιούλιο με το Hello Neighbor.

2 comment(s)

End of content

No more pages to load