Το Twitch έκανε ban τον Dr. Disrespect – Μάλλον είναι μόνιμο

Και όπως όλα δείχνουν είναι μόνιμο
27 Ιουνίου 2020 09:37
Το Twitch έκανε ban τον Dr. Disrespect – Μάλλον είναι μόνιμο

Το Twitch, όπως όλα δείχνουν, έκανε μόνιμα ban έναν από τους διασημότερους streamers του κόσμου. Ο λόγος γίνεται για τον DrDisrespect, ο οποίος είναι γνωστός κατά κόσμον ως Guy Beahm. Η πληροφορία αρχικά έγινε γνωστή μέσα από τον Twitter λογαριασμό StreamerBans που ενημερώνει αυτόματα το κοινό για οποιοδήποτε ban.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε τον λόγο που το Twitch προέβη σε αυτή την κίνηση. Μιλώντας στο PC Gamer, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε να αποκαλύψει το λόγο και δήλωσε:

Όπως επιβάλουν οι κανονισμοί μας, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα όταν έχουμε αποδείξεις ότι ένας streamer έχει παραβιάσει τα Community Guidelines ή τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών. Αυτό ισχύει για όλους τους streamers ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την εξέχουσα θέση που ίσως έχουν στην κοινότητα.

Πολλαπλές πηγές μεταφέρουν πως το ban είναι μόνιμο, συμπεριλαμβανομένου του έμπιστου δημοσιογραφικού μέσου Kotaku. Μάλιστα, δεν έχει να κάνει με απλό DMCA για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με streamers που έπαιζαν μουσική στις μεταδόσεις τους. Ο λόγος φαίνεται να είναι σοβαρότερος.

Το Twitch έχει αρχίσει να ακυρώνει τα subscriptions του καναλιού, ενώ αφαίρεσε από την πλατφόρμα και τα emotes του Dr. Disrespect.