Εκτός Dying Light 2 ο Chris Avellone – Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Και άλλα στούντιο παίρνουν τις αποστάσεις τους
23 Ιουνίου 2020 17:59
Εκτός Dying Light 2 ο Chris Avellone – Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Διάφορα στούντιο που συνεργάστηκαν με τον Chris Avellone για τα επερχόμενα παιχνίδια τους παίρνουν τώρα αποστάσεις από τον γνωστό developer. Αναλυτικότερα, ο Avellone κατηγορείται από αρκετούς για χρήση της θέσης του για να επιτεθεί σεξουαλικά και να παρενοχλήσει γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη gaming βιομηχανία.

Αφού γνωστοποιήθηκαν οι κατηγορίες, η Techland ανακοίνωσε πως αποφάσισαν από κοινού με τον Avellone να διακόψουν τη συνεργασία τους. Η πολωνική εταιρία τόνισε ότι παίρνει σοβαρά αυτά τα θέματα και δεν πρόκειται να συγχωρέσει παρόμοιες συμπεριφορές. Το στούντιο επισήμανε πως θα συνεχίσει να δουλεύει για την εμπειρία που υποσχέθηκε για το Dying Light 2, ακόμα και χωρίς τον Chris στην narrative ομάδα.

Ομοίως, το Gato Studio ανακοίνωσε πως σταμάτησε τη συνεργασία με τον Avellone για το The Waylanders και παρόλο που οι συνεισφορές του είναι μικρές, θα αξιολογηθούν εκ νέου.

Τέλος, και η Paradox Interactive ανακοίνωσε πως παρόλο που είχε δουλέψει με τον Avellone στα αρχικά στάδια του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, πλέον οι συνεισφορές του δεν υπάρχουν στο παιχνίδι έπειτα από τις τελευταίες δημιουργικές αλλαγές της ομάδας.

Για την ιστορία, ο Chris Avellone είναι ένας αρκετά γνωστός disgner και writer στον gaming χώρο, αφού έχει συνεισφέρει σε λατρεμένους τίτλους όπως τα Planescape: Torment, Star Wars Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas, Icewind Dale, Pillars of Eternity, Divinity: Original Sin II και Star Wars Jedi: Fallen Order.