Πολλαπλά ρεκόρ πωλήσεων για το The Last of Us Part II στην Αγγλία

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την εμπορική του πορεία
22 Ιουνίου 2020 12:09
Πολλαπλά ρεκόρ πωλήσεων για το The Last of Us Part II στην Αγγλία

Το The Last of Us Part II είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες. Η κυκλοφορία του την Παρασκευή συνοδεύτηκε από έντονο ‘review-bombing’, με σχεδόν 50 χιλιάδες χρήστες να κατακλύζουν τη σελίδα του παιχνιδιού στο Metacritic με κυρίως αρνητικές, αλλά και θετικές κριτικές. Το φαινόμενο μάλιστα σχολίασε και ο ίδιος ο director του παιχνιδιού Neil Druckmann.

Αυτό όμως δε φαίνεται να πτόησε τις πωλήσεις του παιχνιδιού, αφού ο τίτλος δείχνει να έχει μπει σε τροχιά-ρεκόρ. Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το gamesindustry.biz, το The Last of Us Part II έσπασε το ρεκόρ της Sony στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού είναι το παιχνίδι της με τις ταχύτερες πωλήσεις σε αυτή τη γενιά. Αυτό σημαίνει πως εκθρόνισε το Uncharted 4 που κρατά το ρεκόρ από το 2016 για την Sony ως publisher. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι ψηφιακές πωλήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα δεδομένα, οπότε το ντεμπούτο του παιχνιδιού μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Συνεχίζοντας, έσπασε και το ρεκόρ του franchise. Συγκριτικά με το πρώτο The Last of Us, το sequel πραγματοποίησε 76% μεγαλύτερο ντεμπούτο. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως το PlayStation 4 έχει περισσότερες κονσόλες στην αγορά απ’ ότι είχε το PlayStation 3 στην αντίστοιχη χρονική περίοδο. Ανεξαρτήτως, το επίτευγμα παραμένει εντυπωσιακό.

Τέλος, το The Last of Us Part II έσπασε και ένα τρίτο ρεκόρ, αφού πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ντεμπούτο από κάθε άλλο retail παιχνίδι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στο 2020. Αυτό σημαίνει ότι ξεπέρασε το επίτευγμα του Animal Crossing: New Horizons. Συγκριτικά με τον τίτλο της Nintendo το ντεμπούτο του ήταν 40% μεγαλύτερο.