Η Epic προσάρμοσε την Unreal Engine 5 για να συμβαδίσει με τον SSD του PlayStation 5

«Ο SSD του PS5 μεταμόρφωσε ριζικά το development»
04 Ιουνίου 2020 08:45
Η Epic προσάρμοσε την Unreal Engine 5 για να συμβαδίσει με τον SSD του PlayStation 5

Δεν είναι μυστικό πως η Epic Games με τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, δείχνει να συμπαθεί αρκετά την αρχιτεκτονική PlayStation 5. Μάλιστα, η εταιρία όπως είδαμε πρόσφατα επέλεξε να παρουσιάσει την επόμενη μηχανή γραφικών της Unreal Engine 5, με ένα εντυπωσιακό demo να τρέχει σε πραγματικό χρόνο στην επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony.

Εκτός από το την ανώτερη CPU και GPU αρχιτεκτονική της κονσόλας που σύμφωνα με την Epic επιτρέπει μεγάλο άλμα στην απόδοση, η εταιρία εστίασε αρκετά και στην τεχνολογία του SSD. Μιλώντας στο VG24, ο VP of engineering της Epic Nick Penwarden δήλωσε:

Είναι τεράστιο το άλμα που γίνεται μπροστά με το PS5. Τόσο σε θέμα υπολογιστικής δύναμης όσο και απόδοσης των γραφικών. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική αποθήκευσης είναι, επίσης, πραγματικά ξεχωριστή. Αυτό μεταφράζεται σε ασύλληπτα γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης, πράγμα που σημαίνει πως μας δίνεται η ελευθερία να κάνουμε stream τόσο πολύ περιεχόμενο ανά δευτερόλεπτο, το οποίο αλλάζει ριζικά τον τρόπο σχεδίασης των επιπέδων και τον όγκο του περιεχόμενου που μπορεί να γίνει streamed.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η σχεδίαση σε κάποια τμήματα της Unreal Engine 5 έπρεπε να αλλάξει και να προσαρμοστεί για να συμβαδίσει με τις ταχύτητες του SSD.

Η streaming δυνατότητα σε τεράστιες ταχύτητες, επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν πιο πυκνά και πιο λεπτομερή περιβάλλοντα, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε γενικά το streaming περιεχόμενο. Το αντίκτυπο ήταν τέτοιο, που χρειάστηκε να ξαναγράψουμε τα core I/O subsystems της Unreal Engine έχοντας στο μυαλό μας το PS5.

Το κατά πόσο θα εκμεταλλευτούν τα στούντιο και οι εταιρίες την ταχύτητα που θα φέρει ο νέος SSD του PS5, μένει να το δούμε στο άμεσο μέλλον.