Η Sony δε θα φέρει τα επόμενης γενιάς PS5 παιχνίδια στο PS4 – Νέες επίσημες δηλώσεις

«Θα δώσουμε στους fans κάτι που μπορούν να απολαύσουν μόνο στο PS5»
01 Ιουνίου 2020 10:01
Η Sony δε θα φέρει τα επόμενης γενιάς PS5 παιχνίδια στο PS4 – Νέες επίσημες δηλώσεις

Πρόσφατα η Sony άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά της, αποκαλύπτοντας πως τα παιχνίδια του PlayStation 5 θα παρουσιαστούν στις 4 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Sony, Jim Ryan, μίλησε για διάφορα θέματα στο gamesindustry.biz, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά τα πλάνα της εταιρίας να έχει αποκλειστικά παιχνίδια για το PS5.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική της Microsoft, η οποία έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό πως για τα πρώτα ένα με δύο χρόνια, τα παιχνίδια της θα είναι συμβατά με όλη την οικογένεια Xbox κονσολών, πράγμα που σημαίνει πως οι τίτλοι του Xbox Series X θα έρθουν και στο Xbox One, αλλά με σαφέστατες υποχωρήσεις στον τεχνικό τομέα.

Επιστρέφοντας στη Sony, λοιπόν, η εταιρία πλέον έχει ενημερώσει του developers πως θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα παιχνίδια του PS4 που κυκλοφορούν από τον Ιούλιο και μετά συμβατά με το PS5. Δεν υπάρχει καμία οδηγία ωστόσο για το αντίστροφο, με τον Ryan να δηλώνει:

Πάντα λέγαμε ότι πιστεύουμε στις γενιές. Πιστεύουμε ότι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται η δημιουργία μιας κονσόλας επόμενης γενιάς, θα πρέπει να συμπεριλάβεις δυνατότητες και οφέλη που δεν υπάρχουν στην προηγούμενη γενιά. Κατά την άποψή μας, οι άνθρωποι πρέπει να δημιουργήσουν παιχνίδια που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτές τις δυνατότητες.

Πιστεύουμε στις γενιές. Είτε είναι το DualSense controller, είτε είναι το 3D audio, είτε είναι οι πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο SSD, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να δώσουμε στην κοινότητα του PlayStation κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι που μπορεί πραγματικά να απολαύσει κάποιος μόνο στο PS5.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, ο Ryan ξεκαθάρισε πως θα υπάρχουν αποκλειστικά παιχνίδια για το PlayStation 5. Ωστόσο, το υψηλόβαθμο στέλεχος επισήμανε συγχρόνως πως η Sony δε σκοπεύει να εγκαταλείψει την τεράστια βάση χρηστών του PS4. Το πως θα το μάθουμε σύντομα, αφού τα πλάνα της εταιρίας σίγουρα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα σε μερικά εικοσιτετράωρα από τώρα, έπειτα από το ειδικό event του PS5.