Τα νέα παιχνίδια του PS4 θα πρέπει να "τρέχουν" και στο PS5

Σας ενδιαφέρει το Backwards Compatibility;
31 Μαΐου 2020 15:22
Τα νέα παιχνίδια του PS4 θα πρέπει να "τρέχουν" και στο PS5

Η Sony είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι τα περισσότερα παιχνίδια του PS4 θα είναι συμβατά με το PlayStation 5. Τώρα, όπως έγινε γνωστό, η ιαπωνική εταιρία έχει γνωστοποιήσει σε πολλούς developers ότι τα παιχνίδια του PlayStation 4, που θα υποβάλλονται για πιστοποίηση, θα πρέπει να είναι συμβατά και για τη νέα της κονσόλα, αρχής γενομένης από τις 13 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι όλα τα παιχνίδια του PS4 που θα βρίσκονται υπό ανάπτυξη από τα μέσα του Ιουλίου και μετά, θα πρέπει να είναι forwards compatible με το PlayStation 5, για να μπορούν να παιχτούν στη νέα κονσόλα, αν και αυτό θα το διασφαλίζει ο εκάστοτε developer. Εφόσον θέλει εκείνος, δηλαδή, να συμβεί αυτό.

Όπως μεταφέρει το Eurogamer, μέσα από κάποια έγγραφα ενός προγραμματιστή, αναφέρεται ότι οι ομάδες ανάπτυξης θα πρέπει να δηλώσουν πως το παιχνίδι τους έχει δοκιμαστεί και είναι συμβατό με το PS5. Αυτή η επιλογή τούς δόθηκε ύστερα από μια νέα προσθήκη στα τέλη του Απριλίου, σε μία νέα dev kit έκδοση λογισμικού του PS4.

Η Sony, μάλιστα έχει πει στους προγραμματιστές ότι θα επικοινωνήσει μαζί τους ξεχωριστά δίνοντάς τους ειδικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δοκιμής και συμβατότητας των παιχνιδιών τους στο PS5, κατά σειρά προτεραιότητας. Επομένως, ένα παιχνίδι θα θεωρείται συμβατό με το PlayStation 5, μόνο εάν ο κώδικάς του εκτελείται χωρίς προβλήματα στην επόμενης γενιάς κονσόλα της, καθώς και να παρέχει τα ίδια χαρακτηριστικά τόσο στο PS5 όσο και στο PS4.

Στις κατευθυντήριες οδηγίες προς τους developers γίνεται αναφορά και στους κανόνες της Sony για τα patches υπάρχοντων παιχνιδιών και remasters. Για παράδειγμα, εάν ένα παιχνίδι είχε υποβληθεί αρχικά στη Sony πριν από τις 13 Ιουλίου 2020, οποιοδήποτε νέο patch ή remaster μετά από αυτήν την ημερομηνία δε θα απαιτούσε συμβατότητα με το PS5, «αλλά θα ήταν προτεινόμενο». Εάν, επίσης, ένα παιχνίδι είχε υποβληθεί μετά τις 13 Ιουλίου, θα πρέπει να διατηρήσει τη συμβατότητά του με το PS5 και να παραμείνει έτσι.

Τέλος, στις 4 Ιουνίου αναμένεται το ειδικό event της Sony όπου θα μάθουμε περισσότερα για το PS5. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.