Δείτε πλάνα από το ακυρωθέν Half-Life spin-off παιχνίδι της Arkane Studios (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλώς ήρθατε στο “Ravenholm”
27 Μαΐου 2020 13:34
Δείτε πλάνα από το ακυρωθέν Half-Life spin-off παιχνίδι της Arkane Studios (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αρχή του… καλού έγινε στα τέλη Μαρτίου με την κυκλοφορία του Half-Life: Alyx. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αποκλειστικά ως VR τίτλος ύστερα από 13 χρόνια απουσίας του franchise της Valve. Οι fans των παιχνιδιών περίμεναν με αγωνία κάποια συνέχεια μετά το φινάλε του Half-Life 2, μια κατάσταση που άλλαξε πρόσφατα. Τώρα, η Arkane Studios γνωστή από τη δουλειά της στα Dishonored φαίνεται πως δούλευε πάνω σε ένα spin-off Half-Life παιχνίδι προτού αρχίσει την ανάπτυξη του πρώτου Dishonored.

Αυτό έγινε γνωστό μέσα από το YouTube κανάλι Noclip, το οποίο αφιέρωσε ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας στο διάσημο στούντιο ανάπτυξης και έφερε στη δημοσιότητα πολλά μυστικά και πληροφορίες. Αρχικά, εκείνη την περίοδο το στούντιο του Warren Spector, Junction Point, εργαζόταν στο Epic Mickey, ενώ παράλληλα είχε στα σκαριά και ένα επεισόδιο του Half-Life 2. Τότε, η Valve αποφάσισε να δώσει τα ηνία του Project στην Arkane Studios όπου εκεί ο τίτλος άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο τίτλος του ήταν Half-Life: Ravenholm ή "Return to Ravenholm", ενώ αρχικά θα "βαφτιζόταν" ως Half-Life 2: Episode 4, μιας και θα ήταν πράγματι το τέταρτο επεισόδιο της σειράς. Αυτό θα σήμανε την επιστροφή του πρωταγωνιστή του Half-Life: Opposing Force, Adrian Shephard και του πάτερ Grigory του Half-Life 2. Η Arkane σχεδίαζε πολλά νέα ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά και εργαλεία για το παιχνίδι συμπεριλαμβανομένου ενός φυσητήρα φύλλων που θα επέτρεπε στον παίκτη να κάνει διπλό πήδημα (double jump). Επίσης θα υπήρχαν και αρκετές νέες τοποθεσίες όπως ένα παιδικό νοσοκομείο.

Ο συνιδρυτής της Arkane, Raphaël Colantonio, είπε ότι πιστεύει ότι η Valve ακύρωσε το παιχνίδι επειδή το στούντιο θα χρειαζόταν ακόμη ένα χρόνο ανάπτυξης προτού ολοκληρωθεί. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Arkane έχει ακόμη σε υπολογιστές μια Alpha έκδοση του παιχνιδιού και οι υπάλληλοί της μπορούν να το δοκιμάσουν ανά πάσα στιγμή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο με την ιστορία της Arkane, καθώς και τα πλάνα από το Ravenholm.