Το Amnesia: Rebirth θα προσφέρει βαθύτερο είδος τρόμου

Που με την ώρα θα μεγαλώνει
26 Μαΐου 2020 13:08
Το Amnesia: Rebirth θα προσφέρει βαθύτερο είδος τρόμου

Ένα από τα βασικά στοιχεία των Soma και Amnesia: The Dark Descent της Frictional Games που εντυπωσίασε πίσω στο 2015, ήταν πέρα από το θεματικό τους, ο βαθύτερος σε σχέση με τα jumpscares άλλων παιχνιδιών τρόμος που προσέφεραν.

Το νέο πόνημα του στούντιο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το Amnesia: Rebirth, φαίνεται να ακολουθεί κι εκείνο με τη σειρά του την ίδια κατεύθυνση. Μάλιστα, κατά καιρούς κυκλοφόρησαν διάφορα βίντεο που έδειχναν τις αντιδράσεις παικτών που το έπαιξαν, εκφράζοντας έντονα τον τρόμο τους. Οι αντιδράσεις ωστόσο αυτές μάλλον δεν ήταν αυτό που ακριβώς θα ήθελε το στούντιο για το νέο του παιχνίδι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του creative director, Thomas Grip, στο Gamespot. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Υπήρχαν πολλά που σκεφτήκαμε ότι μπορεί να αρέσουν στον κόσμο με το The Dark Descent και πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Μάθαμε αρκετά από το Soma και θέλουμε αυτή τη φορά να τα συνδυάσουμε. Οι αντιδράσεις που είδαμε όμως στα εν λόγω βίντεο, δεν ήταν αυτό που θάλαμε. Το Amnesia έχει να κάνει με το «ανθρώπινο κακό» κι αυτή η βαθύτερη έννοια χάθηκε δυστυχώς στα ουρλιαχτά. Έτσι αναθεωρήσαμε. Δε θέλουμε ο τρόμος να είναι σύντομος όπως το να δεις ένα τέρας μπροστά σου. Θέλουμε ο τρόμος αυτός να μεγαλώνει με την ώρα. Ο δυνατότερος σύνδεσμος μεταξύ Rebirth και SOMA είναι ότι προσπαθούμε να βάλουμε τον παίκτη στη θέση του πρωταγωνιστή και να τον πείσουμε να πάρει σοβαρά την κατάσταση.

Το Amnesia: Rebirth αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δυο πιο πρόσφατα teasers του παιχνιδιού.