Η Manchester United στέλνει το Football Manager στα δικαστήρια

«Πονοκέφαλος» για την ομάδα της Αγγλίας
25 Μαΐου 2020 15:34
Η Manchester United στέλνει το Football Manager στα δικαστήρια

Όπως έγινε γνωστό, η Manchester United έκανε αγωγή στη Sega και την Sports Interactive. Ο λόγος -όπως ισχυρίζεται η Αγγλική ομάδα- είναι ότι το παιχνίδι παραβιάζει το όνομα του συλλόγου και η χρήση του είναι «λανθασμένη», αφού γίνεται χωρίς να έχει δοθεί άδεια.

Επίσης, ο σύλλογος επισημαίνει ότι το επίσημο σήμα της Manchester United δεν υπάρχει στο παιχνίδι, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιείται ένα λογότυπο που είναι απλά σε κόκκινο και λευκό χρώμα, μια επίσης «λανθασμένη» κίνηση από την SEGA και τη Sports Interactive.

Η Manchester United, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Οι οπαδοί της ομάδας μας αναμένουν να βλέπουν το επίσημο λογότυπο και το σήμα, δίπλα από το όνομα της Manchester United και αυτή η αποτυχία από τις δύο εταιρίες ισοδυναμεί με παράνομη χρήση.

Τόσο η SEGA όσο και η Sports Interactive δήλωσαν ότι η χρήση του ονόματος του συλλόγου είναι «μια νόμιμη αναφορά στην ομάδα ποδοσφαίρου της Manchester United σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο» και έχει χρησιμοποιηθεί στους τίτλους του Football Manager και του Championship Manager από το 1992 «χωρίς καταγγελία από τον ενάγοντα». Επιπλέον, κατηγόρησαν τον σύλλογο ότι προσπαθεί να αποτρέψει το νόμιμο ανταγωνισμό στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών.

Για την ιστορία το Football Manager 2020 βρίσκεται διαθέσιμο εδώ και μερικούς μήνες.