Μην περιμένετε το Dead Island 2 πριν τον Μάρτιο του 2021

Μάλλον καθυστερεί και το επόμενο Saints Row
22 Μαΐου 2020 15:14
Μην περιμένετε το Dead Island 2 πριν τον Μάρτιο του 2021

Όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να κάνετε αρκετή υπομονή μέχρι να παίξετε το Dead Island 2 και το επόμενο Saints Row. Συγκεκριμένα, το Embracer Group ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα, αποκαλύπτοντας μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επερχόμενα projects του. Πρόκειται για την μητρική εταιρία που έχει κάτω από την ομπρέλα της μεταξύ άλλων την THQ Nordic, την Koch Media και την Saber Interactive και franchises όπως τα Darksiders και Timesplitters.

Η εταιρία ανακοίνωσε, λοιπόν, πως έχει 118 τίτλους υπό ανάπτυξη, από τους οποίους οι 69 δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Το αξιοσημείωτο είναι πως η αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων επισήμαινε το εξής:

Κοιτώντας το επόμενο οικονομικό έτος μας που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2022, αναμένουμε συνεχιζόμενη οργανική ανάπτυξη που θα βασιστεί στην αξία ήδη ολοκληρωμένων παιχνιδιών, αλλά και στα πρώτα AAA παιχνίδια μετά το Metro Exodus. Από αυτή τη χρονιά και μετά αναμένουμε να έχουμε AAA κυκλοφορίες κάθε έτος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μέχρι το Μάρτιο του 2021 -όταν και ξεκινά το επόμενο οικονομικό της έτος- η εταιρία δε σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποιον AAA τίτλο. Πρακτικά αυτό αποκλείει να δούμε σύντομα τα Dead Island 2 και Saints Row V, τα οποία εκτός εξαιρετικού απροόπτου έχουν AAA budget.

Για την ιστορία, το Dead Island 2 το γνωρίσαμε το 2014, με ομάδα ανάπτυξης την Yager Development. Ένα χρόνο αργότερα, το στούντιο εγκατέλειψε το project. Το 2016 η Sumo Digital πήρε το τιμόνι της ανάπτυξης του διάσημου franchise, αλλά τελικά το παιχνίδι βρέθηκε στα χέρια της Dambuster Studios.