Αστρονομικά νούμερα για το Minecraft – Έφτασε τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις

Αλλάζει όνομα η Mojang
20 Μαΐου 2020 13:58
Αστρονομικά νούμερα για το Minecraft – Έφτασε τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις

Το Minecraft είναι το εμπορικότερο παιχνίδι όλων των εποχών και η φρενήρης πορεία του το οδήγησε σε ένα ακόμη ορόσημο. Συγκεκριμένα, έχουν περάσει 11 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η πρώτη Alpha έκδοση του παιχνιδιού και η Mojang το γιορτάζει, ανακοινώνοντας μερικά εντυπωσιακά στατιστικά. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις του Minecraft έφτασαν επισήμως τα 200 εκατομμύρια, ενώ μηνιαία το παιχνίδι απολαμβάνει 126 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες. Μέσα στη πανδημία το παιχνίδι είδε αύξηση 25% όσον αφορά τους νέους παίκτες και αύξηση 40% στα multiplayer sessions.

Για την ιστορία, η Microsoft είχε αγοράσει το Minecraft περίπου έξι χρόνια πριν, έναντι 2.5 δισεκατομμυρίων και όταν το παιχνίδι είχε πουλήσει μόλις 50 εκατομμύρια. Από τότε η Mojang κυκλοφόρησε τον τίτλο σε πολλές ακόμη πλατφόρμες και δεν σταμάτησε να ανανεώνει την εμπειρία των παικτών με νέες ενημερώσεις και επιπλέον περιεχόμενο.

Βέβαια, πλέον δεν είναι τεχνικά σωστό να αποκαλούμε την ομάδα Mojang, καθώς πρόσφατα άλλαξε όνομα σε Mojang Studios. Η αλλαγή αυτή έγινε ομοίως στο πλαίσιο τον εορτασμών των 11 χρόνων του Minecraft και συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη ενός νέου λογότυπου. Μάλιστα, το trailer αποκάλυψης αφήνει να εννοηθεί πως τα Mojang Studios έχουν υπό ανάπτυξη άλλα δύο παιχνίδια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτή την αλλαγή στην επίσημη ιστοσελίδα του Minecraft.