Το Red Dead Redemption γίνεται 10 χρονών και η Rockstar το γιορτάζει

Επέτειος για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του gaming
19 Μαΐου 2020 16:43
Το Red Dead Redemption γίνεται 10 χρονών και η Rockstar το γιορτάζει

Το Red Dead Redemption είναι από τα παιχνίδια που αποτελούν ορόσημα για το gaming. Όχι μόνο γιατί έφερε εξαιρετικούς μηχανισμούς και μια τρομερά ρεαλιστική για την εποχή του Άγρια Δύση, αλλά γιατί η Rockstar Games απέδειξε για ακόμη μία φορά πως τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να προσελκύσουν ένα πιο ώριμο κοινό παικτών και να αγηφηθούν συναρπαστικές ιστορίες. Πλέον έχουν περάσει και επίσημα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του. Δέκα χρόνια γεμάτα ιππασία, ληστείες και σκληρές αναμετρήσεις σε μία διαφορετική εποχή.

Η εταιρία αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στην ιστορία της και έτσι δημοσίευσε μέσω του YouTube λογαριασμού της μια νέα live εκτέλεση για το κομμάτι “Far Away”. Πρόκειται για ένα τραγούδι που όσοι παίξατε το παιχνίδι είναι αδύνατο να μη γνωρίζετε, μιας και συνόδευσε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του.

Για την ιστορία, το Red Dead Redemption κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 2010 για την αγορά της βόρειας Αμερικής, ενώ την 21η του ίδιου μήνα και φυσικά του ίδιου έτους ήρθε και στην αγορά της Ευρώπης. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε ένα από τα πιο ποιοτικά και λατρεμένα παιχνίδια όχι μόνο της Rockstar, αλλά και του gaming γενικότερα.