«Βροχή» τα bans για τους cheaters στο Valorant

Η Riot Games δεν δείχνει καμία επιείκεια
15 Μαΐου 2020 20:58
«Βροχή» τα bans για τους cheaters στο Valorant

Στο παρελθόν η Riot προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το πόσο αισιόδοξη είναι για το anti-cheat σύστημα του Valorant, το οποίο φέρει το όνομα Vanguard. Απ' ότι φαίνεται το νέο σύστημα ασφαλείας της εταιρίας κάνει τη δουλειά του σωστά. Τουλάχιστον αυτό μαθαίνουμε από τον Anticheat Data Engineer της εταιρίας. Σύμφωνα με δημοσίευση του Phillip Koskinas μέσω του Twitter λογαριασμού του, το «σφυρί» είδαν 8873 λογαριασμοί στο Valorant. Αυτά τα bans είναι game-specifil, πράγμα που σημαίνει πως οι λογαργιασμόί που «έκλεψαν» και κατέληξαν σε ban, δεν θα μπορούν να παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε από άλλο υπολογιστή.

Παράλληλα, η εταιρία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και ολοκληρωτικό ban ενός Riot λογαριασμού, όσο αυστηρό και αν ακούγεται αυτό. Το θέμα είναι πως η εταιρία δεν πρόκειται να δείξει καμία επιείκεια σε cheaters, κάτι το οποίο είναι λογικό μιας και αυτοί οι παίκτες καταφέρνουν με αυτούς τους άδικους τρόπους να επηρεάσουν την εμπειρία και των υπολοίπων παικτών.

Να σημειωθεί πως το Valorant βρίσκεται ακόμη σε closed beta και παρ' όλ' αυτά έχει ήδη προσελκύσει έναν τεράστιο αριθμό παικτών. Τα νούμερα αυτά θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο όταν ο τίτλος κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά. Παρακάτω θα βρείτε την ανακοίνωση του Anticheat Data Engineer, Phillip Koskinas.