Διέρρευσε ο κώδικας του Counter Strike – Δεν υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με την Valve

Καθώς και του Team Fortress 2
24 Απριλίου 2020 09:49
Διέρρευσε ο κώδικας του Counter Strike – Δεν υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με την Valve

Τις τελευταίες ώρες έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου πληροφορίες πως ο πηγαίος κώδικας του Counter-Strike: Global Offensive και του Team Fortress 2 διέρρευσε. Η Valve τελικά ξεκαθάρισε την κατάσταση, επιβεβαιώνοντας την διαρροή, αλλά καθησυχάζοντας συγχρόνως την κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η διαρροή έχει τις ρίζες της στο 2018. Ένα στούντιο που μισθώνει την Source Engine και έχει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα διέρρευσε μεταξύ άλλων τα αποσπάσματα που αφορούν τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια. Το θετικό είναι πως αυτές οι γραμμές κώδικα είναι ακόμη παλιότερες και συγκεκριμένα από το 2017, απλά μόλις τώρα διέρρευσαν στο ευρύ κοινό.

Τόσο ο επίσημος λογαριασμός του Counter-Strike: Global Offensive στο Twitter, όσο και ο αντίστοιχος λογαριασμός του Team Fortress 2 προέβησε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Η Valve, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως η διαρροή είναι τόσο παλιά που δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους παίκτες. Ανεξαρτήτως, για τη μέγιστη ασφάλεια η εταιρία προτείνει να παίζετε στους επίσημους servers του παιχνιδιού.  Για την ιστορία, διάφοροι servers τρίτων έκλεισαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι διαχειριστές τους φοβόντουσαν πως οι διαρροές θα επέτρεπαν σε επιτήδειους να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στους υπολογιστές των παικτών.

Η εταιρία τόνισε ότι θα συνεχίσει να ερευνά την κατάσταση και θα ενημερώσει τους παίκτες αν ανακαλύψει κάτι νεότερο. Ανεξαρτήτως, σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε παράξενο μπορείτε να το αναφέρετε στην Valve μέσα από την επίσημη σελίδα της.