Ανακαλύφθηκε πατέντα της Sony για ρομπότ με αισθήματα που θα προσφέρει παρέα στους gamers

Νιώθετε μόνοι; Όχι πια!
20 Απριλίου 2020 14:00
Ανακαλύφθηκε πατέντα της Sony για ρομπότ με αισθήματα που θα προσφέρει παρέα στους gamers

Η Sony σύμφωνα με μια πατέντα που ήρθε στο φως, έχει πρόθεση να δημιουργήσει ένα «αισθαντικό» ρομπότ που θα είναι ικανό να προφέρει την παρέα του στους μοναχικούς gamers.

Η εν λόγω πατέντα είχε κατατεθεί το 2018 στο US Patent & Trademark Office, όμως έκανε την εμφάνισή μόλις την περασμένη εβδομάδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα σύστημα ελέγχου με ανθρωπόμορφη όψη κατοικίδιου ρομπότ ή με άλλα λόγια μια 'virtual reality παρέα'. Αυτή θα έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τα συναισθήματα του χρήστη, όπως χαρά, θυμό, αγάπη ή έκπληξη μέσω οπτικοακουστικών δεδομένων και μάλιστα θα ανταποκρίνεται κατάλληλα χρησιμοποιώντας κίνηση, ήχο ακόμα και ομιλία.

Τα έγγραφα που συνοδεύουν την πατέντα περιγράφουν το εξής:

Λέγεται ότι μια «κοινή εμπειρία προβολής» στην οποία δυο άνθρωποι παρακολουθούν δίπλα-δίπλα το ίδιο πράγμα, έχει περισσότερη αποτελεσματικότητα σε μια σχέση, απ’ ότι μια αντίστοιχη «πρόσωπο με πρόσωπο» σε μια οθόνη. Είναι γνωστό ότι βλέποντας το ίδιο πράγμα, στο ίδιο μέρος με κάποιον που φέρει τα ίδια γούστα, η σχέση και η συμπάθεια μεταξύ τους αυξάνεται. Είναι ένας τρόπους που γεφυρώνει σχέσεις και μειώνει τις αποστάσεις.

Στη συνέχεια η αναφορά εφαρμόζει την παραπάνω αρχή στο gaming και σε σχέση με το ρομπότ της πατέντας, λέγοντας:

Είναι αναμενόμενο πως μια τέτοια σχέση μεταξύ χρήστη και ρομπότ έχει τη δυνατότητα να ανθήσει πολύ εύκολα, αφού το ρομπότ που θα βλέπει το gameplay δίπλα στον παίκτη και θα είναι το ίδιο ευχαριστημένο ή λυπημένο με αυτόν. Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται τα κίνητρα για κάποιον να το έχει δίπλα του ως παρέα. Το ρομπότ θα έχει επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχει στο ίδιο παιχνίδι, αφού ουσιαστικά θα ελέγχει την ίδια ή αντίπαλη ομάδα, προσομοιώνοντας συναισθήματα και αντιδράσεις σε πραγματικό χρόνο. Θα είναι επί παραδείγματι σε θέση να «στεναχωρηθεί» αν χάσει από τον παίκτη και να του το δείξει.

Η πατέντα επίσης αναφέρει πως ο χρήσης θα μπορεί να παρακολουθήσει παρέα με το ρομπότ ταινίες ή σειρές στην τηλεόραση και πως στο μέλλον η χρήση του θα μπορεί να συμπεριλάβει περιοχές όπως το life management κατά το οποίο το ρομπότ θα προτείνει στο χρήστη τρόπους να βελτιώσει τη ζωή του.

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην πλήρη αναφορά της πατέντας μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Tags: