Η Riot προσφέρει μέχρι και $100.000 για να 'σπάσετε' το anti-cheat του Valorant

Η εταιρία ζητά τη βοήθεια της hacking κοινότητας
18 Απριλίου 2020 16:44
Η Riot προσφέρει μέχρι και $100.000 για να 'σπάσετε' το anti-cheat του Valorant

Με την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Valorant, του νέου ανταγωνιστικού first-person shooting παιχνιδιού της Riot Games, η εταιρία μας σύστησε παράλληλα και στο νέο anti-cheat σύστημά της που η ίδια αποκαλεί Vanguard. Αυτό το σύστημα ασφαλείας προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στη gaming κοινότητα, διότι από τη στιγμή που το Valorant κάνει εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ταυτόχρονα εγκαθίσταται και το προαναφερθέν σύστημα και μάλιστα «τρέχει» με αυξημένα δικαιώματα, πράγμα που σημαίνει πως έχει πρόσβαση σε αρκετά αρχεία.

Οι παίκτες θεώρησαν αυτομάτως πως το Vanguard μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικά τους αρχεία, κάτι που η ίδια η Riot αρνήθηκε λέγοντας πως το σύστημα “δεν συγκεντρώνει ούτε αναλύει προσωπικές πληροφορίες". Ακόμη, πρόσθεσε πως η “Riot δε θέλει να γνωρίζει περισσότερα για εσάς ή το μηχάνημά σας, παρά μόνο αυτά που είναι απαραίτητα για να διατηρήσει την ακεραιότητα στο παιχνίδι σας". Όπως φανερώνει και το όνομά του, λοιπόν, το βασικό μέλημα του προγράμματος είναι να αποτρέπει το cheating και η ίδια η εταιρία δεν έκρυψε την αισιοδοξία της σε αυτό το κομμάτι.

Μάλιστα, με δημοσίευσή της στο HackerOne, η Riot Games καλεί τους hackers να προσπαθήσουν να βρουν κενά ασφαλείας στο Vanguard και αν τα καταφέρουν θα λάβουν τεράστιες αμοιβές του ύψους των $100.000. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι hackers που θα καταφέρουν να βοηθήσουν ουσιαστικά την εταιρία να εντοπίσει τις όποιες αδυναμίες του νέου συστήματος θα λάβουν τεράστιες χρηματικές αμοιβές. Αν πιστεύετε πως έχετε τις ικανότητες μπορείτε να αρχίσετε το 'σκάλισμα' μέσα από τον παραπάνω σύνδεσμο.