Πάνω από 50 χιλιάδες bans μοίρασε η Infinity Ward στους cheaters του Warzone

Υπόσχεται πιο σκληρά μέτρα
02 Απριλίου 2020 14:08
Πάνω από 50 χιλιάδες bans μοίρασε η Infinity Ward στους cheaters του Warzone

Μπορεί η battle royale εκδοχή του δημοφιλούς shooter Call of Duty: Warzone να έχει κυκλοφορήσει πριν μόλις ένα μήνα σχεδόν, ωστόσο οι cheaters -ειδικά στην έκδοση του PC- φαίνεται ότι άρχισαν να κάνουν πάρτι. Τέλος, ωστόσο, στο πάρτι αυτό έρχεται να βάλει η Infinity Ward, η οποία δήλωσε ότι 'μοίρασε' ήδη πάνω από 50 χιλιάδες bans στους cheaters.

Οι καταγγελίες για πονηρούς παίκτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τακτικές όπως wall hacking και aimbots έπεσαν βροχή στο Reddit, όπου οι χρήστες παραθέσανε αρκετά τέτοια παραδείγματα. Το γεγονός μάλιστα οδήγησε αρκετούς παίκτες στις κονσόλες να απενεργοποιήσουν την cross-play δυνατότητα για να μην έρθουν σε επαφή με πιθανούς PC gamers που δεν παίζουν δίκαια. Η εξάπλωση του φαινομένου έγινε αστραπιαία διότι το Warzone αποτελεί μέρος του Call of Duty: Modern Warfare, το οποίο κυκλοφορεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Σε αυτό το διάστημα άφησε αρκετό περιθώριο στους cheaters να ετοιμάσουν τις απατεωνιές τους.

Ωστόσο, η Infinity Ward δήλωσε πως θα έχει μηδαμινή ανοχή στους cheaters και τα μέτρα θα γίνουν ακόμα πιο σκληρά με εντατικούς ελέγχους και περισσότερα μόνιμα bans. Σε ένα blog post που ανάρτησε το στούντιο δήλωσε:  

Έχουμε επιβάλει bans από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του Warzone. Έως σήμερα έχουμε εκδώσει περισσότερα από 50 χιλιάδες μόνιμα bans παγκοσμίως. Για να το θέσουμε απλά, δεν υπάρχει χώρους για τους cheaters. Σίγουρα αναγνωρίζουμε πως δεν υπάρχει μονομερής αντιμετώπιση για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι μια συνεχής 24ωρη μάχη. Ωστόσο, να είστε σίγουροι πως είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι να διασφαλίσουμε μια απολαυστική και δίκαιη εμπειρία για όλους.   

Παρόλα αυτά, το στούντιο αναγνωρίζει πως ακόμα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του ώστε να βελτιώσει την κατάσταση. Τα νέα μέτρα όπως δήλωσε θα περιλαμβάνουν 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα συνεχούς παρακολούθησης με σκοπό τον εντοπισμό ύποπτων συμπεριφορών και ενεργειών.