Modders φέρνουν το Half-Life 2 στο VR περιβάλλουν του Alyx

Αξιοποιώντας την τεχνολογία του Half-Life: Alyx
01 Απριλίου 2020 14:55
Modders φέρνουν το Half-Life 2 στο VR περιβάλλουν του Alyx

Η τεχνολογία που ενσωμάτωσε η Valve στο Half-Life: Alyx κατάφερε κατά κάποιο τρόπο να «ταρακουνήσει» την gaming βιομηχανία, μιας και δεν είναι καθόλου λίγοι οι παίκτες και οι κριτικοί που το θεωρούν ίσως το καλύτερο VR παιχνίδι μέχρι στιγμής. Αυτή η επιτυχία και η τεχνολογική εξέλιξη παρακίνησε τους modders να πράξουν κάτι διαφορετικό. Πέρα απ' ότι αρκετοί πειραματίζονται αυτή την στιγμή για να αφαιρέσουν ουσιαστικά το VR από το παιχνίδι έτσι ώστε να είναι playable και σε «απλή» μορφή, τώρα, κάποιοι άλλοι modders είχαν μία διαφορετική ιδέα στο μυαλό τους.

Πως θα σας φαινόταν το Half-Life 2 να είναι πλήρως λειτουργικό σε VR; Αυτή την σκέψη φαίνεται πως είχαν μερικοί προγραμματιστές και ξεκίνησαν τα πρώτα τους πειράματα ώστε να αναβιώσουν και πάλι το θρυλικό παιχνίδι της Valve, αξιοποιώντας όμως την VR τεχνολογία που ενσωματώθηκε στο Half-Life: Alyx. Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά θετικά μιας και ο modder με το ψευδώνυμο “Vect0R” έκανε σημαντική πρόοδο στο παιχνίδι με την VR τεχνολογία.

Στο παρελθόν η modding κοινότητα έχει αποδείξει ότι όταν θέλει κάτι το πετυχαίνει. Ήδη υπήρχε playable VR έκδοση για το Half-Life 2, αλλά με τα νέα αυτά δεδομένα ίσως στο μέλλον δούμε μία πιο ολοκληρωμένη και ακόμη πιο λειτουργική έκδοση του Half-Life 2 σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο με το αποτέλεσμα του εν λόγω mod.