Το Xbox Series X θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Xbox One – Η Microsoft διευκρινίζει ξανά

Καθώς και τα συμβατά παιχνίδια του Xbox 360 και του αρχικού Xbox
20 Μαρτίου 2020 10:45
Το Xbox Series X θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Xbox One – Η Microsoft διευκρινίζει ξανά

Μετά την αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών του PlayStation 5, όπου η Sony ανακοίνωσε πως η κονσόλα επόμενης γενιάς της θα είναι αρχικά συμβατή με τα 100 δημοφιλέστερα παιχνίδια του PS4, πολλοί gamers αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει αντίστοιχα με το Xbox Series X και το Backwards Compatibility.

Απαντώντας σε μια σχετική ερώτηση μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twiiter, το Xbox διευκρίνισε πως το Xbox Series X θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Xbox One, καθώς και όλα τα παιχνίδια του Xbox 360 και του αρχικού Xbox που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Backwards Compatibility.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό tweet.

Στο παρελθόν η Microsoft είχε γνωστοποιήσει πως αν έχετε τα Xbox One παιχνίδια σας σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο, μπορείτε να τον συνδέσετε στο Xbox Series X και όλοι οι τίτλοι θα είναι κατευθείαν playable.

Για την ιστορία, η Microsoft εργάζεται και σε μερικές τεχνολογίες για να κάνει τα Backwards Compatibility παιχνίδια να τρέχουν σε native 4K ανάλυση και με HDR, ακόμα και αν το αρχικό παιχνίδι είναι χαμηλότερης ανάλυσης στο Xbox One. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε ποια παιχνίδια θα υποστηρίζουν αυτές τις τεχνολογίες αναβάθμισης.