Το Blade Runner του 1997 επιστρέφει "ενισχυμένο" για PC και κονσόλες

«Θα είναι το ίδιο συναρπαστικό»
13 Μαρτίου 2020 18:10
Το Blade Runner του 1997 επιστρέφει "ενισχυμένο" για PC και κονσόλες

Όπως όλα δείχνουν οι fans της κλασικής καλτ ταινίας του Ridley Scott, αλλά και του παιχνιδιού που πρωτοεμφανίστηκε το 1997, Blade Runner, έχουν έναν πολύ καλό λόγο να πανηγυρίσουν, καθώς η Nightdive Studios σε συνεργασία με την Alcon Entertainment επαναφέρουν τον τίτλο στο σήμερα και μάλιστα "ενισχυμένο" ως Blade Runner: Enhanced Edition.

Το Blade Runner κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1997 από την Westwood Studios, όντας ένα από τα πιο καινοτόμα adventure της εποχής του, το οποίο επαινέθηκε για το game design του και την πιστή sci-fi cinematic αναπαράσταση σε σχέση με την ταινία. Ήταν όπως δήλωσαν αρκετοί παίκτες και κριτικοί μια αξέχαστη εμπειρία με πρωτοπόρα γραφικά, πρωτότυπο music score και μια ιστορία που η οποία οδηγούσε σε αρκετά παρακλάδια, ενώνοντας τα γεγονότα με τα αντίστοιχα της ταινίας.

Το Blade Runner: Enhanced Edition θα φέρει αναβαθμισμένα μοντέλα χαρακτήρων και animations, upscaled cutscenes, widescreen υποστήριξη καθώς και αναβαθμισμένο χειρισμό για το πληκτρολόγιο και τα controllers, μαζί με πολλά ακόμα. Επίσης, όπως δήλωσε το στούντιο, στόχος του είναι διατηρήσει την αρχική εμφάνιση και αίσθηση. Ο CEO της Nightdive Stephen Kick δήλωσε πάνω σε αυτό:

Το Blade Runner είναι σε όλα τα επίπεδα ένα εξαιρετικό επίτευγμα ακόμα και σήμερα. Χρησιμοποιήσαμε την KEX game engine για να αναβαθμίσουμε τα γραφικά του και με σεβασμό στο αρχικό υλικό ανεβάσαμε την εμπειρία σε επίπεδα που δεν έχετε ξαναδεί, διατηρώντας το gameplay σε όλη του τη δόξα και το όραμα που του απέδωσε η Westwood. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου παιχνιδιού, το οποίο θα έχει την ίδια αίσθηση, όπως ακριβώς την θυμόσασταν.

Το Blade Runner: Enhanced Edition θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 για PC, Switch και κονσόλες Xbox και PlayStation, χωρίς να αναφέρεται αν αυτές θα αφορούν τις τρέχουσες ή της κονσόλες νέας γενιάς. Περισσότερα ωστόσο, θα αποκαλυφθούν στο μέλλον.