Miyamoto: "Η Nintendo δεν θεωρείται πλέον παιδική εταιρία"

«Είναι το επίκεντρο της οικογενειακής διασκέδασης»
07 Μαρτίου 2020 10:59
Miyamoto: "Η Nintendo δεν θεωρείται πλέον παιδική εταιρία"

Σε νέα του συνέντευξη στο Famitsu, ο βραβευμένος δημιουργός Shigeru Miyamoto, τόνισε πως η Nintendo έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και πλέον έχει αποτινάξει από πάνω της τον τίτλο της «παιδικής» εταιρίας.

Συγκεκριμένα, το Siliconera μετέφρασε τις ιαπωνικές δηλώσεις του ιδιοφυή δημιουργού, ο οποίος τόνισε ότι υπήρχε μια εποχή που η εταιρία θεωρούνταν πως απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Ωστόσο, αυτό άλλαξε με αρκετή δουλειά και προσπάθειες και ειδικά μετά την έλευση του Wii που πέρασε στο μυαλό του κοινού ως οικογενειακή κονσόλα που ένας γονιός έχει ήσυχο το κεφάλι του να την έχει στο σαλόνι του.

Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε για την πιθανή μεταφορά παιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη, λέγοντας πως η εταιρία έχει φτάσει σε ένα σημείο που καθιστά δυνατή την εμπειρία ταινιών και παιχνιδιών σε παρόμοιες πλατφόρμες. Πρόσθεσε επίσης ότι η Nintendo θα επωφεληθεί από την παραγωγή περισσότερων ταινιών και η εταιρεία συνεργάζεται προφανώς με «διάφορες εταιρείες» σε «διάφορες σκηνές».

Στη συνέχεια μίλησε για το «μυστικό» συστατικό που οδήγησε την εταιρία στην επιτυχία λέγοντας:

Αν κάνεις κάτι απλά και μόνο για να πουλήσεις, τότε θα αποτύχεις σε όλους του τομείς. Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις κάτι που να είναι διασκεδαστικό, παρά κάτι που θα πουλήσει, γιατί έτσι απλά θα κάνεις κάτι που υπάρχει ήδη εκεί έξω. Γι’ αυτό το λόγο η Nintendo συνεχίζει να κάνει πράγματα που δεν έχει δει ακόμα ο κόσμος.